Ayancık Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında düzenlenen çelenk sunma töreninde, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 81. yıl dönümünde saygıyla anıldı. Etkinlikler Ayancık Kültür Merkezinde düzenlenen 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü Programıyla devam etti.

Ayancık Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında, gerçekleştirilen Atatürk’ü Anma Günü programına, Ayancık Kaymakamı Abdullah Seçkin Koçak, Ayancık Belediye Başkanı Hayrettin Kaya, kamu kurum ve kuruluş daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

10 Kasım Atatürk’ü Anma etkinlikleri, Ayancık Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda Atanın manevi huzuruna çelenk sunma töreni ile başladı. Ardından saatler 09:05’i gösterdiğinde sirenler çaldı ve bayraklar yarıya indirildi. Başkomutan, başöğretmen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikal edişinin 81. yıl dönümünde saygıyla anıldı. Etkinlikler Ayancık Kültür Merkezinde devam etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, Sinop milletvekillerinin 10 Kasım Atatürk’ü anma mesajlarının okunması, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar, kompozisyon ve şiirlerin okunması, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve video sunumlarının ardından program sona erdi.

Editör: Vitrin Haber