TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, Kocaeli ve Çevresi Sinop Dernekleri Federasyonu (KOSİDEF)’i ziyaret etti. Ziyarette Ayancık ve Tuzla Belediyelerinin kardeş belediye olması kararlaştırıldı.

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy beraberindeki Ayancık Belediye Başkan Ayhan Ergün ile birlikte KOSİDEF’i ziyaret etti. Kocaeli Darıca'da KOSİDEF yönetimi ve Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ile bir araya gelen Ersoy ve Ergün’e burada AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Ali Okur, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Tuzla Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Özcan’da eşlik etti. Yapılan ziyarette Sinop ve Sinoplular konuşuldu.

Ayancık ve Tuzla kardeş belediye oluyor
Gerçekleştirilen ziyarette taraflar bir kardeşliğe imza attılar. Buluşmada alınan kara doğrultusunda Ayancık ve Tuzla Belediyelerinin kardeş belediye olması için gerekli girişimlerin yapılması kararı alındı. Ziyaretin oldukça verimli geçtiğini ifade eden Milletvekili Mehmet Ersoy; “Kocaeli’de azımsanamayacak kadar bir Sinoplu nüfusu var. Burada kurulan KOSİDEF’te tüm Sinopluları tekbir çatı altında topluyor ve oldukça başarılı çalışmalara imza atıyorlar. Tüm dernek yönetimimize teşekkür ediyorum. Bugün Sinop’u ve Sinopluları konuştuk. Kocaeli’de yaşayan hemşerilerimizi konuştuk. Ayancık ve Tuzla Belediyelerimizin kardeş belediye olması için ilk adımı attık. Şimdiden her iki belediyemize de hayırlı uğurlu olsun” dedi. 

Editör: Vitrin Haber