Ayancık ilçesi Bahçeli köyü ile birlikte 6 köyün KÖYDES Projesi ile içme suyu tesisi yenileniyor. Ancak kazı nedeniyle eski boruların parçalanması üzerine Bahçeli köyün sularının kesildiğini belirten köylüler olaya tepki gösterdi.


Köy sakini Avukat Sefa Yalın, eski su hattı ile aynı güzergah üzerinde projenin yapıldığını belirterek, yeni hat çalışmaları ile birlikte kazı nedeniyle eski boruların parçalandığı ve Bahçeli köyün sularının kesildiğini söyledi. 
Yalın proje teslim süresi olarak 100 iş günü belirlendiğini kaydederek, köyde yaşamakta olan kişilerin en temel ihtiyacı olan sudan mahrum yaşamaya başladıklarını belirtti.

Yalın: "Yetkililer her ne kadar 3 hafta içinde suyun verileceğini söyleseler de ne zaman su verileceği muamma. Köy sakinlerinin en temel hakkı olan içme suları kesildiği gibi diğer ihtiyaçları için de yakın bölgede taşıma su kaynakları bulunmamaktadır. Yetkililerden yardım beklemekte" dedi. 

Köyde devlet desteği ile seracılık yapmakta olan Rukiye Başyaman ise 1 haftadan fazla sürecek susuzluğun ürünlerini telef edeceğini ve büyük bir zarara gireceğini kaydetti. 

Yine köy sakinlerinden Halis Kandemir banyo yapacak sularının dahi olmadığını, içme suyunu komşu köyden bidonlarla taşıyarak getirip kullandıklarını söyledi. 

Kandemir, yıkanacak çamaşırları ilçe merkezindeki yakınlarına götürerek yıkattıklarını dile getirerek, hayvanlarının 2 gündür yağan yağmur sularını toplayarak idare ettirdiğini, bundan sonra da taşıyarak bakmak zorunda kalacağını belirtti. 
Köy sakinlerinin bir çoğu sosyal medya aracılığı ile yetkililerden yardım istedi.
 

Editör: Vitrin Haber