Ayancık’ta yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan köy yollarını açmak ve meydana gelen elektrik kesintilerini giderebilmek için çalışmalarını sürdüren ekipler karla kaplı yollarda ulaşılması güç bölgelere çoğu zaman yürüyerek gitmek zorunda kalıyor.

Geçtiğimiz hafta etkili olan kar yağışı çoğu köy yolunun kapanmasına ve bazı bölgelerde elektrik kesintilerinin yaşanmasına neden oldu. Ayancık’ta yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan yollarda çalışmalar yapan ekipler çoğu noktaya yürüyerek gitmeye çalışıyor. 
Yardım bekleyen ve elektrik kesintilerinden şikayetçi olan vatandaşlar zor şartlar altında mahsur kaldı. Çalışmalarla ilgili açıklama yapan Ayancık Kaymakamı Adem Keleş, köy yollarını açma çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Kaymakam Keleş, “İlçemize bağlı köy yolların tamamında en kısa sürede çalışmalar bitirilerek ulaşıma açılacak. Elektrik konusunda ise halen 21 köyümüzde elektrik kesintisi devam ediyor. Hatların eski olması ve büyük oranda orman içinden ve yollardan uzak noktalardan geçmesi arızaları yer tespitini güçleştirmekte” dedi.
Çalışmaların zor şartlar altında devam ettiğini belirten Kaymakam Adem Keleş, “Birçok noktaya ekipler yürüyerek gitmek zorundalar. 21 köyün büyük kısmına gün sonunda elektrik vermeyi umuyoruz. Ama ciddi bir altyapı yatırımı olmadan yani hatlarımız yenilenmeden bu arızaları tamamen girmek mümkün değil. YEDAŞ nezdinde ve Enerji Bakanlığı katında yenileme yatırımı yaptırmak için baskı ve çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.

Editör: Vitrin Haber