Ayancık İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (AYİMDER) tarafından okulda gerçekleştirilen geleneksel pilav günü kapsamında '15 Temmuzu Anma Birlik ve Dayanışma Günü Programı' yapıldı. Programda eski mezunlar birlik ve beraberlik mesajı verdi. 

Programa; Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Altundal, Ayancık Devlet Hastanesi Müdürü Recep Ak, Sinop Seyit Bilal İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Aydın Yılmaz ile okulun eski ve yeni mezunları, öğrenciler veliler ve imam hatip sevdalıları katıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan AYİMDER Başkanı Mustafa Şahin ve İmam Hatip Lisesi Müdürü Ahmet Erken, okul ve faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. 

Oldukça samimi bir ortamda gerçekleştirilen etkinlik, İl Müftüsü Ali Hayri Çelik'in 15 Temmuz Destanını anlatan konuşmasıyla devam etti. Birbirinden güzel şiirlerin okunduğu program sırasında okunan ve 15 Temmuz 2016'da yaşanan hain kalkışma girişiminin bastırılmasında hayatını feda ederek büyük kahramanlık gösteren Astsubay Kıdemli Başçavuş Şehit Ömer Halis Demir'i anlatan 'Otuz Kuş' şiiri duygulu anların yaşanmasına neden oldu. Ayancık Müftülüğü AYDOST İlahi Grubunun söylediği ilahiler ile katılımcıları adeta coşturdu.

Etkinlik sonunda katılımcılara geleneksel pilav ikramı yapıldı. 
Program, İl Müftüsü Ali Hayri Çelik'in yaptığı duanın ardından toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.



 
Editör: Vitrin Haber