Ayancık’a  hizmet anlayışıyla belediyeciliğe devam eden Ayancık Belediyesi, Devlet Malzeme Ofisinden (DMO) alınan 1 adet mini çöp kamyonu, günümüz teknolojisiyle donatılan 1 adet İtfaiye aracı, 4x4 kar küreme ve yol tuzlama aracını, araç envanterine eklendi.

Ayancık Belediyesi araç envanterine mini çöp kamyonu olarak katılan araç, şehir içindeki kısmi çöpleri ve kömür cüruflarının alınmasında kullanılacak. 4x4 kar küreme ve yol tuzlama aracı ise ağır hava şartlarında özellikle kış aylarında belediyenin karla mücadele çalışmalarında kullanılmak üzere temin edildi.

Günümüz teknolojisine uygun olarak donatılan İtfaiye aracı da yangın söndürme ve kurtarma çalışmalarında büyük önem arz eden özelliklere sahip. 360 derece dönebilen 24 metre uzunluğundaki hidrolik merdiveni, 75 derece açıyla yükselip, -10 dereceye kadar inebiliyor. Üzerinde 4 bin litre su ve 300 litre köpük tankı bulunan aracın bir adet gövde kısmında, bir adet de merdiven sepetinde yüksek basınçla yaklaşık 60 metreye su atabilen monitör mevcut.

 
Editör: Vitrin Haber