CHP İl Genel Meclis Üyeleri tarafından Sinop İl Genel Meclisine verilen önerge ile trol, salyangoz ve sülükçülük diye tabir edilen av müsaadesine kısıtlama getirilmesi gündemi, AK Partili ve CHP’li meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi. 

Konu ile ilgili açıklamada bulunan CHP Ayancık İl Genel Meclisi Üyesi Ozan Sarısoy, 20 yılı aşkın bir süredir Türkeli ilçesinden, Sinop İnceburun kıyılarına kadar trol, salyangoz ve sülükçülük diye tabir edilen av müsaadesinin serbest olduğunu belirtti.

Sarısoy; "En son 20 yıl önce Sinop eski Milletvekili rahmetli Kadir Bozkurt tarafından trol, salyangoz ve sülükçülük diye tabir edilen av müsaadesine yasak getirilmişti. Biz de yaptığımız araştırmalar sonucunda bu uygulamanın artık Türkeli ve Ayancık ilçe kıyılarında da söz konusu deniz avcılığında kısıtlamanın gerekli olduğunu gördük. Özellikle son dönemlerde bazı deniz balık ürünlerinde yaşanan azalmalar endişe veriyor. Konuyla ilgili Türkeli, Güzelkent, Çaylıoğlu ve Tarakçı Su Ürünleri Kooperatiflerinden de görüş istedik" dedi. 

Ayancık İl Genel Meclisi Üyesi Ozan Sarısoy, konuşmasını şu şekilde sürdürdü; "Trol, salyangoz ve sülükçülük diye tabir edilen avlanmanın balık yumurtlama dönemine denk gelerek, balık türlerinin yok olmasına sebebiyet vermesinden dolayı CHP Grup Başkan vekilimiz ve İl Genel Meclis üyesi Sayın Mustafa Erdal Uzun ve CHP İl Genel Meclis üyemiz sayın Canan Atabek ile birlikte meclise önerge sunduk. Mecliste kabul edilerek, komisyona havale edildi ve komisyonda da söz konusu avcılığın av süresinin ne zamanlarda olabileceği ile ilgili komisyon kararı ile birlikte konuyu Tarım ve Orman Bakanlığına taşıyarak, artık bu tür deniz avcılığında kısıtlama yapılması gerektiğini ilgili bakanlığa sunacağız."

turkelihaber.com

Editör: Vitrin Haber