Gerze Belediye Başkanlığı atık yağların geri dönüşümü amacıyla ilçede belli noktalara atık yağ bidonları yerleştirdi. Ancak bu bidonlara atık yağ yerine çöp atılması, Sıfır Atık Projesi kapsamında konuşlandırılan Atık Yağ Bidonlarının yanlış amaçla kullanılması istenmeyen görüntülerin meydana gelmesine neden oldu.

Atıkların geri dönüşüm ve geri kazanım süreci içinde değerlendirilmeden bertarafı hem maddesel hem de enerji olarak ciddi kaynak kayıpları yaşanmasına neden olduğunu hatırlatan Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, vatandaşlardan ilçede sıfır atık projesi kapsamında konuşlandırılan atık yap toplama bidonlarının amacına uygun şekilde kullanılmasını beklediklerini belirtti. Şensoy; “Dünya üzerindeki nüfus ve yaşam standartları artarken tüketimde de kaçınılmaz şekilde bir artış yaşanmakta ve bu durum doğal kaynaklarımız üzerindeki baskıyı artırarak dünyanın dengesini bozmakta, sınırlı kaynaklarımız artan ihtiyaçlara yetişememektedir. Bu durum göz önüne alındığında, doğal kaynakların verimli kullanılmasının önemi daha da ortaya çıkmaktadır. Bu nedenledir ki son yıllarda tüm dünyada sıfır atık uygulama çalışmaları hem bireysel hem kurumsal hem de belediye genelinde yaygınlaşmaktadır.

Bizler de, doğasını, yeşilini ve mavisini seven bir anlayışla çıktığımız hizmet yolunda Sıfır Atığa önem vererek birçok girişimde bulunmaktayız. Bunlara örnek verirsek, ilçemizde faaliyet sürdüren Yalı Geri Dönüşümle birlikte geçtiğimiz Eğitim-Öğretim yılında okullarımıza ziyaret ederek öğrencilerimizle geri dönüşümün faydalarını anlatmayı sayabiliriz. Çocuklarımıza küçük yaşlarda aşıladığımız bu bilinci yaptığımız projeler ve reklamlarla da destekleyerek sosyal bilinç oluşturmaya yönelik çalışmalarımız da devam etmektedir.

Sıfır Atık, yeryüzünde vazgeçilmez bir unsur olmaklar beraber içerisinde de birçok avantajı göz önüne sermektedir. Gerek insan sağlığı, gerekse ilçemiz için faydaları saymakla bitmeyecek olan Sıfır Atık Projesi kapsamında ilçemizde konuşlandırılan Atık Yağ Bidonlarının amacına uygun şekilde kullanılmasını rica ediyoruz” dedi.

Editör: Vitrin Haber