Kendine has özellikleriyle araştırmalara konu olan, Kur’an-ı Kerim’de de Fil Suresi’nde anlatıldığı üzere Kabe’yi yıkmak için gelen Ebrehe’nin filler ordusunu, gagasında taşıdığı taşlarla yenilgiye uğratan kuşlara benzetilen Ebabil Kuşu Gerze’de görüldü. 

Aşırı sıcaklar insanları olduğu kadar hayvanları da oldukça etkiliyor. Gökyüzünden hiç yere inmediği söylenen ve uyku ihtiyacını dahi gökyüzünde karşıladığı belirtilen ebabil kuşu aşırı sıcaklara dayanamayarak Gerze ilçesinde bir pansiyonun önüne düştü. Pansiyon sahibi Fatih Ergün, yerde gördüğü kuşu duyarlılık gösterip hemen koruma altına alarak Orman İşlet Müdürlüğüne teslim etti. 

İş yerinin önünde bulduğu kuşun ilk bakışta yavru bir kuş olduğunu zanneden Ergün, daha sonra Ebabil Kuşu olduğunu öğrendikleri hayvanı Gerze Orman İşletme Müdürlüğüne getirerek yetkililere teslim etti. 
Kuşun aşırı sıcaklar dolayısıyla bitkin düştüğü tahmin edilirken yeniden kendine gelinceye kadar koruma altında tutulacak. Uçmaya hazır hale geldikten sonra doğaya bırakılacak olan Ebabil Kuşlarının 20-25 yıl yaşadıkları, kanatlarının bumeranga benzediği ve tüm ömrünü uçarak geçirdiği biliniyor.

gerzeninsesi.com


 
Editör: Vitrin Haber