Geçtiğimiz Mart ayında DİSK/Genel İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı’yı makamında ziyaret ederek, kadrolu statüsünde çalışan işçiler için anlaşmaya varılmış ve 2018 yılında yüzde 12 ve 2019 yılında yüzde 12 zam artışı hususunda anlaşarak sözleşme imzalamışlar ve taşeron statüsünde çalışıp da belediye bünyesinde kadrolu işçi statüsüne geçen işçiler içinde en kısa sürede DİSK/Genel İş Sendikası ile sözleşme imzalayacağı sözü verilmişti.

İŞÇİLERE SENDİKA MÜJDESİ
Gerze Belediyesi personeline verilen iftar davetinde işçilere sürpriz yapan Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, DİSK/Genel İş Sendikası Samsun Temsilcisi Fahrettin Çankaya ve Gerze Belediyesi DİSK/Genel İş Sendika Temsilcisi Abdullah Oğuz ile birlikte sözleşmeyi imzaladığını ve işçilerin sendika hakkına sahip olduğunun müjdesini verdi.

SENDİKAL HAKLA BERABER EMEKLERİNİZİN KARŞILIĞINI DAHA FAZLA ALACAKSINIZ
Yoğun alkış alan müjdenin devamında açıklamalarda bulunan Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı yaptığı konuşmada; “Göreve geldiğimiz günden bu zamana kadar tam tamına 9 yılı birlikte devirdik. Hepinizin de kabul edeceği üzere bir tane işçimizin maaş açısından ne alacağı, ne ikramiyesi ne de maaşında gecikme gibi bir durum söz konusu olmadı. Bizler ayağımızı yorgana göre uzattık Allah’a şükür hiçbir işçi kardeşimizin maaşında aksaklık yaşatmadık. Günümüzde yaşanan ekonomik sıkıntılardan dolayı bir çok Belediye personelinin maaşını ödeyemiyor. Böyle bir problem yaşamadık ve yaşamayacağız. Gerze Belediyesi sendikal anlamda işçisine hakkettiği ikramiyeyi veren tek belediyedir. Sinop çevresinde yine bir ilke imza atarak günümüz itibariyle taşeron statüsünden kadrolu işçi statüsüne geçen siz değerli işçi kardeşlerimin sendikal hakkını verdik. Hepimize hayırlı ve uğurlu olsun. Belediye personelinin gecesi ve gündüzü olmaz. Bizler 7/24 vatandaşımızın hizmetindeyiz. Bu sendikal hakla beraber emeklerinizin karşılığını daha fazla alacaksınız. Ben yaşamım boyunca işçinin ve emekçinin yanında oldum ve olmaya da devam edeceğim” diye konuştu.
Editör: Vitrin Haber