CHP Durağan İlçe Başkanı Mustafa Eker 2020 yılından bu tarafa konuşulan ama bir türlü başlanamayan Durağan TOKİ konutlarını gündeme taşıdı. Boyabat’la birlikte başlanması planlanan ama bir türlü başlanmayan TOKİ konutlarında  artan maliyetlerin konut sahibi olmak isteyen vatandaşlara yüklenmemesini isteyen CHP Durağan İlçe Başkanı Mustafa Eker, böyle bir durumun adaletli bir yaklaşım olmayacağını söyledi. Eker; “Boyabat’la birlikte başlayan hak sahipleri için kuraları çekilen başvuru ücretini ödeyen Durağanlı TOKİZADE’ler yerel yönetimin ve de iş bilmez iktidarın beceriksizliği yüzünden ucuz konut yerine pahalı bir konuta yerleşecekler.  

Boyabat konutları teslim ederken Durağan TOKİ konutları artan maliyetler nedeni ile ihalesi iptal edilmiş yeniden ihaleye çıkacağı süreyi beklerken maliyet farkının hak sahibi TOKİZADE’lere yüklenmesi adaletli değildir. Boyabat’la birlikte sürecin başladığı ama bitirilip teslim edilmeyen Durağan TOKİ konutlarında hak sahiplerinin gecikmeler yüzünden uğrayacağı fiyat farkı karşılanmalıdır. Boyabat’taki TOKİ konutlarındaki ücretlerle aynı şartlarda insanımıza bu konutlar verilmelidir. Çünkü geciken teslimde geciktiren onlar değil bizzat iktidar sahipleri ve yerel yönetimdir. Reklamını ve de gövde gösterisini yapanlar vatandaşa yansıtılacak zararı da karşılamalıdır.

Durağan gelgitlerle oraya yapılsın, buraya yapılsın tartışmaları arasında  geçen süreçte Boyabat hak ettiği konutlara kavuşurken Durağan ise temel bile atamamıştır. Bu insanımız için adil değildir. Yarışa aynı başlayıp birine 10’ a verirken diğerine 25’e çıkan maliyetler yarışmacının suçu değil aynı kulvarın koşturulmamasından, hakemlerin yani yerel yönetimin ve iktidar temsilcilerinin yanlış yönetiminden kaynaklıdır.  Durağan’da TOKİ  konut veriyoruz diyerek başladığı süreçte TOKİZADE’LER  inşa etmiştir.  Boyabat’ TOKİ’deki hak sahipleri binalarına yerleştirilirken Durağan’a artan maliyetten doğan   zamların düşecek olması acıdır. Bu nedenle iktidar kendi hatasını telafi etmeli söz verdiği  180 konutu, o dönemin şartları ile  yükselen maliyetleri hak sahiplerine yansıtmadan  TOKİZADE’lere vermelidir” dedi.
 

Editör: Vitrin Haber