Türkeli ilçesinde açılan arıcılık kursuna yoğun katılım gerçekleşti. Yıl içerisinde açılan 4 kursa 90’a yakın kursiyer katıldı.
 
Türkeli’de son yıllarda büyük rağbet gören ve iş kolu haline gelen arıcılığa ilgi, gün geçtikçe devam ediyor. Çiftçilere ana ve ek gelir kaynağı sunmaya devam eden arıcılık ile alakalı ilçede açılan kurslara da ilgi bir hayli yoğun. Kurslarla alakalı bilgi veren Arıcılık Kursu Öğretmeni emekli Ziraatçı Mehmet Yaldız, kurslara ilginin oldukça fazla olmasından dolayı memnun olduklarını belirtti. Yıldız; "Bu yıl ilki ilçe merkezinde açılan kursa 39 kursiyer katılarak sertifikalarını aldılar. İkinci ve üçüncü kurs ise Güzelkent ve Ayaz köylerinde açılmış olup, 86 kursiyer eğitimlerini alarak sertifikalarını aldılar. Bu yıl son olarak ikinci kez açılan arıcılık kursuna ise 45 kursiyer katılım sağladı.

Arıcılık kursuna kadınlarımız 2014-2015 eğitim yılında çoğunluklu olarak katılması sevindirici. Yaklaşık 4 kursa 90'a yakın kadın kursiyer katılmıştır, ayrıca kurslar ihtiyaç duyulduğunda devam edecektir" dedi. 

Editör: Vitrin Haber