Gerze Belediyesi 1. Açık Hava Sinema günleri bir kuşağı zamanda yolculuğa çıkardı.

Gelişen teknoloji hayatımızı birçok boyutu ile olumlu yönde etkilerken, bazı değerlerimizi de yok olma noktasına taşıdı. Bunlardan biri de yazlık sinemalar. Yaşı ellinin üzerinde olan kuşak o günleri çok iyi anımsar. Yaz mevsiminde ilçemizin nabzı, şimdiki otogarın karşısında yazlık sinema olarak faaliyet gösteren Yıldız Sinemasında atardı. O dönemde insanlar, Nuri bey gazozu ve çekirdek eşliğinde dönemin popüler yıldızları ile ağlar, onlarla gülerlerdi.

Gerze Belediyesi düzenlediği 1. Açıkhava Sinema günleri ile Gerzelilere işte böyle bir nostalji yaşatmayı başardı. İlki 20 Temmuz Pazartesi günü iskele mevkiinde ramazan etkinliklerinin yapıldığı alana kurulan dev ekranda gerçekleştirilen sinema günlerinin ilk filmi 3 Arkadaş oldu.

Dev ekran perdesine yansıtılarak gösterime sunulan filmler 20-26 Temmuz tarihleri arasında 7 gün boyunca her akşam saat 21:00'da iskele mevkiinde izleyicisi ile buluşacak. Nostajik filmlerin yanı sıra çocuklar için animasyon filmleri de etkinliklerde yer alacak. Ücretsiz olan etkinliklerde bu akşam "Selvi Boylum Al Yazmalım " filmi gösterime sunulacak. 

gerzegündemhaber
Editör: Vitrin Haber