Durağan ilçesinin öncelikli ihtiyaçları arasında yer alan alt yapı sorunu temeli atılan proje ile sona eriyor. Toplamda 17 Milyon 541 Bin TL maliyetinde olan kanalizasyon, yağmur suyu kanalları ve arıtma tesisi projeleri kapsamında 46 bin 500 bin metre kanalizasyon hattı, 6 bin 500 Metre yağmur suyu kanalı, 750 Metre küp günlük arıtma kapasitesine sahip arıtma tesisi inşa edilecek. 

Toplanda 700 işgünü içerisinde bitirilecek olan büyük projenin startı dün gerçekleştirilen temel atma töreni ile verildi. İlçe meydanında gerçekleştirilen temel atma törenine Sinop Valisi Hasan İpek, Adalet ve Kalkınma Partisi Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, Durağan Kaymakamı Akın Oruç, Boyabat Kaymakamı Fatih Aksoy, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Halil Altıntaş, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, AK Parti İl Başkanı Ali Çöpcü, Ayancık, Boyabat, Saraydüzü Belediye Başkanları, İl Genel Meclis Başkanı Şükrü Gündoğdu, İl Genel Meclis Üyeleri, İlçe Protokolü, Belediye Meclis Üyeleri, Durağan İlçe Başkanı, Yönetim Kurulu Üyeleri, Siyasi Parti Temsilcileri, STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. 

GELECEK SEÇİMLER İÇİN DEĞİL GELECEK NESİLLER İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Temel atma töreninde bir konuşma yapan Durağan Belediye Başkanı Ahmet Kılıçaslan, belediye olarak gelecek seçimler için değil gelecek nesiller için çalıştıklarını söyledi. Kılıaslan; “Atalarımızın da dediği gibi At ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri. 1954 yılında ilçe olan Durağan’ın 1960’lı yıllarda yapılan kanalizasyonunun belli zamanlarla aksaklıları giderilmiş olup, ilave eklerle günümüze kadar idareten gelen kangren haline dönüşmüş, her gün bir yerde patlak veren gelişen Durağan’ın ihtiyaçlarını gideremeyen yarım yüz yıllık problemi ortadan kaldırıyoruz. 46 bin 500 Bin metrelik kanalizasyon hattı, 6 bin 500 Metrelik Yağmur suyu kanalı, 750 Metre küplük Günlük Arıtma kapasitesine sahip arıtma tesisi ve 3 bin adet parsel bağlantısı olan bu devasa projenin maliyeti 17 Milyon 541 Bin Türk lirası artı KDV işin süresi ise 700 iş günüdür. Göreve geldiğimiz günden bu yana gelecek seçimler için değil gelecek nesiller için çalışmayı görev bildik. 

Değerli hemşerilerim; Biz duvarları boyayıp, kaldırım taşlarını değiştirebilirdik ya da günlük göz önünde olan projeleri hayata geçirebilirdik belki 2 milyona belki 3 milyona bu işleri yapabilirdik ancak bunun yerine ilçemizde kangren haline dönüşmüş olan her gün bir ekibin sadece bu işle meşgul olduğu alt yapı sorununu ortadan kaldırmaya karar verdik yani taşın altına elimizi değil gövdemizi koyduk. Çok önemli bir eksiklik olan ve Durağanımızın gelişmesine önemli katkılar sunacak olan projeyi bugün hayata geçiriyoruz. Allaha hamdü senalar olsun bunu bize nasip etti. Alt yapı projelerimizin bitmesi ile birlikte üst yapı projelerimizi de bir an önce bitirip siz değerli Durağanlıların hizmetine sunacağız” dedi. 

DURAĞAN’IMIZDA DEĞİŞİM DEVAM EDİYOR
AK Parti hükümeti tarafından yapılan yatırımlarla ilçenin çehresinin değiştiğini belirten Belediye Başkanı Ahmet Kılıçaslan, ilçenin günden güne daha da yaşanılabilir ve modern bir görünüme kavuştuğunu ifade etti. Kılıçaslan; “İlçemizde değişim ve gelişim devam ediyor Adalet ve Kalkınma Partisi Yerel Yönetimler Başkan yardımcısı Sinop Milletvekilimiz Sayın Nazım Maviş’in desteğiyle su projemiz, çöp projemiz devam ediyor. Hükümet konağımız hizmete girdi. Hastane inşaatımız bitmek üzere yeni Adliye saray için yer tahsisi yaptık, Gençlik Merkezi inşaatı başladı. Sanayi sitesi çalışmaları devam ediyor, Yüksek okulumuz açıldı öğrenci alımlarına başlayacak bunun yanında birçok projemiz devam ediyor Durağanımızı ipek böceğinin koza örmesi gibi ilmek ilmek dokuyarak modern bir ilçe konumuna getirmek için gece gündüz çalışacağız. Durmak yok yola devam.
Kamil odur ki; koya dünyada bir eser, Eseri olmayanın yerinde yeller eser anlayışıyla çalışıyoruz.

Bu vesile ile Başta Sayın Valimiz olmak üzere, Milletvekilimize, İl Başkanımıza, İller Bankası Genel Müdürü, Bölge Müdürü ve ekibine desteklerinden dolayı teşekkür eder bu önemli günde bu tarihi projeye eşlik ettiğiniz için ilçem ve şahsım adına hepinize saygı ve sevgilerimizi sunarım. Rabbim yar ve yardımcınız olsun. Yüklenici firmaya da hayırlı olsun dileklerimizi iletiyor, kazasız belasız bir çalışma diliyorum” diye konuştu.

DURAĞAN İLÇEMİZE YAPILACAK OLAN TÜM HİZMETLERİN SENEDİ BENİM
Programda daha sonra söz alan AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, Durağan ilçesine yapılacak olan hizmetlerin senedinin kendisi olduğunu söyledi. Maviş; “Durağan ilçemize yapılacak olan tüm hizmetlerin senedi benim. Durağan neyi hak ediyorsa hepsini alacak bundan emin olabilirsiniz. Şimdi yatırımların hepsini saymaya gerek yok. Sizler bizim arkamızda durduğunuz sürece biz de Durağan’ın arkasında kale gibi durmaya devam edeceğiz. Kanalizasyon, su alt yapı gibi birçok hizmeti beraber alacağımız bu tesisin Durağan ilçemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

DURAĞAN BİZİM İÇİN ÖNEMLİ BİR İLÇE
Programda son olarak söz alan Sinop Valisi Hasan İpek de Durağan ilçesinin hizmetlerin en iyisine layık olduğunu söyledi. İpek; “Böyle hayırlı bir hizmetin temel atma töreninde bulunmaktan duyduğum memnuniyeti belirtmek istiyorum. Durağan bizim için çok önemli bir ilçe. Bu ülkenin tapusu bu toprakta yatan şehitlerimizdir. Bahattin Dolma kardeşimizi buradan şehit verdik. Allah ruhunu şad etsin. Eğer Sinop’ta ya da Türkiye’nin herhangi bir yerinde oturabiliyorsak ve biz bu ülkenin vatandaşıyız, bu ülkenin sahibiyiz diyebiliyorsak şehitlerimizin sayesinde oturabiliyoruz. Bu anlamda Durağan’ımız her türlü hizmetin en iyisine layık. Ancak biraz daha sabır etmeniz gerekiyor. Çünkü uzun vadeli yatırım yapmak kolay değil. Ben bu projede çalışacak kardeşlerime de kazasız belasız bir çalışma dönemi diliyorum. Durağan’ımıza ve Sinop’umuza hayırlı olsun” diye konuştu.
Yapılan konuşmalarının ardından kurban kesimi ve dualar eşliğinde projenin temeli atıldı.
Editör: Vitrin Haber