Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Sinop'ta Tarihi Cezaevi ve Müzesi, Kent Meydanı Millet Bahçesi Projesi ve Balatlar Yapı Topluluğu kazı sahasındaki incelemelerinin ardından Boyabat’ta tarihi mekanlarda çalışmaları devam eden restorasyon çalışmalarını inceledi.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, ilk olarak Boyabat eski Belediye Başkanı Şefik Çakıcı’nın istifası ardından belediye meclisi tarafından yapılan oylama sonucunda Boyabat Belediye Başkanı seçilen Hüseyin Coşar’ı makamında ziyaret ederek hayırlı olması temennisinde bulundu, Başkan Coşar’a görevinde başarılar diledi.

Nadir Alpaslan daha sonra Tarihi Orta Çarşı, Tarihi Kemal Dede Camisi ve restorasyon çalışmaları devam eden Tarihi İnönü İlkokulu’nda da incelemelerde bulundu.  
İncelemelerin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Nadir Alpaslan, Sinop ilinin tarihi ve doğal güzellikler bakımdan olağanüstü bir il olduğunu belirtti.

BOYABAT’IN TARİHİ VARLIĞINI İHYA EDECEĞİZ 
Boyabat’ta gerçekleştirilen restorasyon çalışmaları ile Boyabat’ın tarihi varlığını ihya ederek hem vatandaşlara hem de ülkemize sunacaklarını vurgulayan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan; “Kültür turizmi bakımından çok önem verdiğimiz Sinop'ta incelemelerde bulunduk. Boyabat Orta Çarşı'da etaplar halinde yürüttüğümüz restorasyon çalışmalarımız var. Hem bunların değerlendirmesini hem de inceleyerek hangi durumda olduklarını gördük. İkinci etap çalışmalarına bir an önce başlamak için değerlendirmelerde bulunduk. İnşallah hızlı şekilde ikinci etaba da başlayacağız. Boyabat'ın tarihi varlığını ihya ederek vatandaşlarımıza ve ülkemize sunmuş olacağız" dedi. 

DÜNYANIN HERYERİNDEN ZİYARETÇİ GELECEK
Tarihi yerlere olan sorumluluklarını yerine getirerek gelecek nesillere aktarmayı planladıklarının altını çizen Nadir Alpaslan, projeler bittiğinde Boyabat'ın Türkiye ve dünyanın her yerinden ziyaretçi alacağını söyledi. 
Nadir Alpaslan’a Boyabat ziyaretinde AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, Boyabat Kaymakamı Enver Yılmaz, Boyabat Belediye Başkanı Hüseyin Coşar, Sinop İl Genel Meclisi Başkanı Yakup Üçüncüoğlu ve İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Metin Süren ile ilgililer eşlik etti.

Editör: Vitrin Haber