İlçenin tarihi mekanlarını ziyaret eden Maviş'e Kaymakam Fatih Aksoy, Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, Samsun Rölöve ve Anıtlar Bölge Müdürü Ali Sarıalioğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü İrfan Göz, AK Parti İlçe Başkanı Ferhat Yıldız ile diğer ilgililer eşlik etti. 

Maviş, ziyaretinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Boyabat'ın bu tarihi zenginliklerinin turizme kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür etti. 
Beyazıt Cami başta olmak üzere tarihi Boyabat evleri ve Orta Çarşı'nın birer kültürel miras olduğunu vurgulayan Maviş, şöyle konuştu: "Boyabat'ta bu zenginlikler bir bir hayata geçiriliyor. Beyazıt Cami'de bunlardan bir tanesi. Restore edilen camimizi gezdik. Proje çok büyük oranda tamamlanmış durumda, ufak tefek ihtiyaçları kalmış. Çevre düzenlemesini belediyemiz yapıyor, bir aya kadar inşallah Beyazıt Cami hizmete girecek. Osmanlı miraslarından kalan çok önemli bir eser. Bu kıymetli değerin aslına uygun bir şekilde restore edildiğini görmek çok güzel bir duygu. Orta Çarşı için de çalışmalar yapmak üzere ilgili arkadaşlarımız buradalar. Boyabat tarihiyle, kültürüyle, medeniyet mirasıyla canlanıyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."
Editör: Vitrin Haber