Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınını en az seviyede atlatılması adına ülkemizde önemli tedbirler alınıyor. İçişleri Bakanlığının 81 il valiliğine gönderdiği son genelge ile 65 yaş üstü vatandaşlarımız ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımızın sokağa çıkmalarına kısıtlama getirildi. 

Boyabat Belediyesi; korona virüs salgını için alınan önlemler kapsamında, 65 yaş üzeri vatandaşların sokağa çıkmasının salgın döneminde riskli olması dolayısıyla alışverişlerini yapıp evlerine kadar teslim edilmesi kararı aldı. 

Ülkemizin içerisinde olduğu bu zorlu süreçte birlik ve dayanışma içerisinde hareket edilmesi gerektiğini belirten Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, bu kapsamda belediye olarak önemli risk grubu olan 65 yaş üstü vatandaşlarımızın bu süreci sorunsuz bir şekilde atlatabilmelerine yardımcı olmak amacıyla, alışverişlerini belediye ekipleri vasıtasıyla yapabileceklerini söyledi. Çakıcı; “Öncelikle Boyabatlılar Alo 153 numaralı çağrı merkezini arayarak, önceden belirledikleri temel gıda ihtiyaç listelerini ve ücretlerini resmi zabıta eşliğinde gelen ekiplere teslim edecekler. Bu arada ücretler resmi tutanakla alınacak. Sonrasında belediye ekipleri alışverişi yaparak, fişi ile birlikte alışveriş poşetlerinizi tutanakla sizlere teslim edecekler. 65 yaş ve üzeri büyüklerimizin sağlıkları ve güvenle evlerinde oturmaları için ekiplerimiz, çalışmalarına ve hizmetlerine devam edecek” dedi. 

 

Editör: Vitrin Haber