Tarım Orman Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ve Türkiye’deki koyun ve keçilerin ırk ve verim özelliklerinin artırılması amaçlanana proje kapsamında  Ayancık, Boyabat, Durağan ve Saraydüzü İlçelerinden Sinop ili Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri birliğine üye 38 yetiştiriciye 57 adet Karakaya ırkı damızlık koç dağıtımı yapıldı.

Koç dağıtım töreninde bir konuşma yapan Sinop İl tarım ve Orman Müdürü Ahmet Tam, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Tokat ilinde uygulanan Karayaka Irkının Halk Elinde Hayvan Islahı Bölgesel Alt Projelerindeki yetiştiricilerden temin edilen damızlık koçların görevlendirilen komisyon tarafından seçilerek Sinop'a getirdiklerini belirterek, bunların "707-TL vatandaş ayni katkısı ve 2 bin 121 lira bedelli olmak üzere toplamda 2 bin 828 liraya mal edildiğini söyledi. 

Tam; “Projemizin aynı zamanda amacı olan sürülerde verimliliği artırabilmek için yeni damızlık koçlarla kan değişikliğine gidilerek verimi yüksek yavrular alabilmek ve sürüye iki aşım döneminin sonunda farklı koçlar getirerek akrabalık bağını azaltarak genetik ilerleme sağlamak lazım. Koyun ve keçi yetiştiricilerimiz için son derece faydalı olan bu projeyi daha sonraki yıllarda da artırarak devam ettireceğiz. Sinop'a faydalı işler yapmaya gayret edeceğiz. Dikmen, Erfelek, Gerze ve Merkez İlçelerimizde bulunan 5 yetiştiriciye daha damızlık koç temin edilerek 2020 yılı proje çalışmalarını tamamlayacağız. Projenin gerçekleştirilmesinde katkı sağlayan Tokat ve Sinop ili Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri birliğine kurum çalışanı arkadaşlarıma teşekkür ederim” dedi.

Damızlık koç dağıtım törenine İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Tam, Durağan Belediye Başkanı Ahmet Kılıcarslan, İl Müdür Yardımcısı Bekir Yücel Tanrıkulu Durağan ilçe Müdürü Nazmiye Öz, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Mehmet Fatih Şahin ve yetiştiriciler katıldı.


 

Editör: Vitrin Haber