Eğitimi için Saraydüzü'nden Boyabat Şehit Ersoy Gürsu Anadolu Lisesi'ne gidip gelen Zengin; Gazi Üniversitesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin sınavlarını kazanarak hepsinden Resim Öğretmenliği bölümüne girmeye hak kazandı.

Saraydüzü Kaymakamlığının sağladığı bursla Resim Öğretmenliği sınavlarına hazırlanarak katılan genç yetenek Kübra Zengin, çocukluğundan beri resim öğretmeni olmak istiyordu. Hayallerinin peşinden Koşan Zengin, Resim Öğretmeni Şebnem İnan ile sınavlara hazırlandı ve yetenekleri,  çalışma disiplini ve öğretmeninin de desteğiyle hayaline kavuştu.

 Kübra İnan'ın bu güzel başarısı için duygularını sosyal medyadan paylaşan Resim Öğretmeni Şebnem İnan şu ifadeleri kullandı:  "Canım öğrencim Kübra 3 Üniversite’de Resim Öğretmenliğini kazandı. Kazanmalıydı çünkü köyüne öğretmen olarak dönmeliydi ve onun için imkansız olan hayali hiç bir zaman içinde kalmamalıydı. Okumalıydı çünkü  okumanın ne demek olduğunu ve değerini çok iyi biliyordu. Aferin sana kızım inandığın şeylerin peşinden gittiğin ve hayallerine sarıldığın için. Yolun bahtın hep açık olsun." 

boyabatsesi.com
Editör: Vitrin Haber