2017 yılı içerisinde gerçekleştirilecek olan değerlendirme toplantısının 3. durağı Saraydüzü ilçesi oldu. Saraydüzü İlçe Tarım Müdürlüğünde gerçekleştirilen toplantıya; Sinop İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Şahin Değirmen, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Saraydüzü İlçe Müdürü Hasan Yürük, şube müdürleri ve ilçe personeli  katıldı.

Toplantıda ilçenin tarımsal yapısı, üreticilerin karşılaştıkları sorunlar, çözüm önerileri, alınacak tedbirler ve 2018 yılında yapılacak çalışmalar görüşüldü. İlçede yapılan çalışmalarla ilgili Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Saraydüzü İlçe Müdürü Hasan Yürük tarafından brifing verildi.

Büyük çeltik ekiliş alanlarına sahip olan Saraydüzü ilçesinde maliyeti düşük ve kaliteli bir çeltik üretimi için mutlak suretle çiftçilerin sertifikalı tohum kullanmalarını ve toprak analizi yaptırmaları gerektiğini belirten Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Şahin Değirmen; “İlçe Müdürlüğümüzün bu konuda eğitim yayım faaliyetlerine önem vermesi gerekiyor. İlçemizde arazi toplulaştırması ve kapalı sulama sistem çalışmalarının sonlanmasıyla birlikte tarımsal istihsal ve ürün çeşitliliği artarak üretimde çeltiğe alternatif oluşturacaktır” diye konuştu.

Daha sonra il müdürlüğü ve ilçe müdürlüğü tarafından yürütülen faaliyetlerle ilgili sorunların tespiti ve çözüm önerileri konusunda karşılıklı değerlendirmeler yapılarak toplantı sona erdi.

   
 
Editör: Vitrin Haber