GERÇEK 2. SÜNNET ŞÖLENİNE BİNE YAKIN DAVETLİ KATILDI


Gerze Kalkınma ve Çevre Koruma Derneği (GERÇEK) geçen yaz olduğu gibi bu yaz da yine bir sünnet şöleni düzenleyerek 27 dar gelirli çocuğun sünnetini yaptırdı.

Yaklaşık 1000 davetlinin katıldığı GERÇEK İkinci Sünnet Şöleninde bir konuşma yapan Dernek Başkanı Ülken Ayparlak ” ihtiyaç sahiplerine elimizden geldiği kadar destek olmayı bir görev olarak görüyoruz. Ancak bizim asıl amacımız bu gün sünnet düğününü yaptığımız çocuklarımızın büyüdükleri zaman Gerze’de kolayca iş bulmasını, gurbet yollarına düşmemesini sağlamak” dedi. Ayparlak “İnşallah kısa zamanda başlayacak olan büyük yatırımlarla bunu da başaracaklarını” belirtti.

2. Sünnet şöleni Gerze’nin merkezindeki GERÇEK Derneği önünde yapılan davul zurna gösterileri ve danslarla başladı. Düğün korteji Gerze Merkezden sahildeki Düğün Salonuna kadar davul zurna eşliğinde görkemli bir yürüyüş yaptı. Şölene gece boyunca yaklaşık bin davetli iştirak etti. 

TBMM’deki çalışmaları nedeniyle davete katılamadığını belirten AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy da şölene bir mesaj göndererek “Sünnet olan tüm çocuklara ve ailelerine geçmiş olsun dileklerini iletti ve 2. sünnet Şölenine emeği geçenleri kutladı. 

Şölenin sponsoru olan Anadolu Grubu’nun Enerji Koordinatörü Tuğban İzzet Aksoy gönderdiği mesajda mesajında şunları söyledi: “GERÇEK gibi değerli kuruluşlar aracılığıyla Gerze’ye destek olmaktan onur duyuyoruz. Bize ve Gerze’ye yapacağımız yatırımlara kucak açan Gerzeliler sayesinde biz de kendimizi artık Gerze’nin bir parçası olarak hissediyor, Gerze’nin gelişimine, geleceğine katkı yapmayı, Gerzeliye destek olmayı bir memleket davası olarak benimsiyoruz. Bu vesileyle

sünnet şölenine emeği geçen tüm Gerzelileri kutlar, neşe ve sevinç dolu unutulmaz bir şölen yaşamanızı dilerim. Sünnet olan çocuklarımıza şifa diler, şölene katılan tüm Gerzelilere selam ve saygılar sunarım”.

Gerçek Başkanı Ülken Ayparlak ise Şölen’in açılışında şöyle konuştu: GERÇEK olarak bu sene ikincisini yaptığımız Sünnet Şölenine Hoş Geldiniz. Allahın izniyle bunu artık bir gelenek haline getirip her sene yapacağız. Böylelikle her sene 20-25 dar gelirli aileye destek olacağız. Gerçek olarak Gerze’de ihtiyaç sahiplerine elimizden geldiği kadar destek olmayı bir görev olarak görüyoruz. Bu kış 170 çocuğumuza da mont ve ayakkabı yardımı yaptık. Ancak bizim asıl amacımız Gerze’nin kalkınmasını, gelişmesine katkı sağlamak. Gerze’de yatırımları arttırarak işi ve aşı çoğaltmak. Bu gün sünnet düğününü yaptığımız çocuklarımızın büyüdükleri zaman Gerze’de kolayca iş bulmasını, Gurbet yollarına düşmemesini sağlamak. İnşallah kısa zamanda başlayacak olan büyük yatırımlarla bunu da başaracağız 

Bu şöleni gerçekleştirmemizi sağlayan sponsorlarımıza başta Anadolu Grubu’na, Gerze Enerji Santrali’ne ve Hasan Vehbi Ersoy’a çok teşekkür ediyoruz. Bu vesileyle bu sünnet şölenlerinin yapılmasına çok büyük emeği geçen ve yakın zamanda kaybettiğimiz, dernek yöneticimiz ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mustafa Bayrak Hocamızı da rahmetle anıyoruz. Çocuklarımızın bu unutulmaz gününde hepinize neşeli bir düğün, çocuklarımıza sağlık ve hayat boyu başarılar diliyorum.”

AK Parti’den Belediye Başkan’ına kadar çok sayıda kuruluşun çelenklerinin yan yana yer aldığı Gerçek 2. Sünnet şöleni bütün sünnet çocuklarına birer bisiklet hediye edilmesi ve ailelerin şükran dilekleriyle son buldu.







Editör: Vitrin Haber