Erfelek Belediye Başkanı Muzaffer Şimşek, düzenlediği basın toplantısı ile Erfelek ilçesinde yapılan ve yapılması planlanan projeler hakkında bilgiler verdi. 

SON KEZ ADAYIM
Erfelek ilçesinde 2 dönemdir belediye başkanlığı görevini yürüttüğünü belirten Muzaffer Şimşek, bu iki dönemi kapsayan 10 yıllık süreçte çalışma arkadaşları ile birlikte çok başarılı işlere imza attıklarını belirterek, son kez başkanlığa aday olduğunu söyledi. Şimşek; “Değerli arkadaşlar biliyorsunuz seçimlere 17 gün gibi az bir zaman kaldı. Öncelikle şunu söylemek istiyorum; ben son kez belediye başkanlığına adayım. 2 dönemdir arkadaşlarımızla birlikte güzel çalışmalara imza attık. Bunları yaparken bütün partilerin, eski ve yeni milletvekillerimizin, sivil toplum kuruluşlarımızın, odalarımızın, muhtarlarımızın, kamu görevlilerin, kısacası herkesin büyük desteğini aldık. Bizim bu seneki bütçe rakamımız 6 milyon 900 bin lira. Geçen yıl ise 6 milyon liraydı. Ortalama 10 yılı aldığımızda biz bu ilçeye 50 milyon lira yaptırım yaptırmışız. Bunun 26 milyon lirası bizim öncülüğümüzde gerçekleştirilen kamu yatırımlarından oluşuyor. Ankara’ya ne zaman gitsek boş dönmedik. Geriye kalan 24 milyon ise işadamlarımızın, İstanbul’daki, Ankara’daki belediyelerin desteği ile gerçekleşti. Son 3 yıldan bu yana Erfelek belediyesinin tasarruflarıyla yılda 1 buçuk milyon liralık yatırım yapacak duruma geldik. Ben bununla iftihar ediyorum” dedi. 

VATANDAŞA VERDİĞİMİZ SÖZLERİN HEPSİNİ TUTTUK
En son yapılan 2014 yerel seçimlerinde hazırlattığı seçim beyannamesini basın mensupları ile paylaşan Erfelek Belediye Başkanı Muzaffer şimşek, seçim beyannamesinde taahhüt ettiği tüm sözleri ve projeleri yerine getirdiğini, yeni dönemde de hayata geçirmeyi planladıkları projelerini aynı kararlılıkla tamamlayacaklarına emin olduğunu söyledi.

Şimşek; “Geçtiğimiz gün 2014 yılı seçimlerinde hazırlattığımız beyannamem elime geçti. Bunu incelediğimde vatandaşlarımıza vaat ettiğimiz bütün sözleri, bütün projeleri hayata geçirdiğimizi gördüm. Bu bana çok büyük mutluluk verdi. Tabi yeni dönemde de yapmayı planladığımız birçok projemiz var. Erfelek ilçemizin en büyük ihtiyaçlarından bir tanesi otobüs terminali. Biz bununla ilgili projemizi hazırladık. Bu projemizi sadece otobüslerin girip çıkabileceği bir yer olarak planlamadık. İçinde turizm ile ilgili stantların olabileceği, tur otobüslerinin zorunlu giriş yapabilecekleri ve orada gelen konukların yöresel ürünlerimizden satın alabileceği bir yerel terminal, bir alışveriş kompleksi olarak tasarladık. 


Bir diğer projemiz sıvı atık tesisi projesi. Bizce belediye demek, musluktan akan suyu vatandaşın içebildiği yer demektir, belediye demek modern alt yapı demektir, belediye demek üst yapı demektir. Ama bunlar yetmez, belediye demek katı atık bertaraf tesisi ve sıvı atık bertaraf tesisi demektir. İşte bir teki kalmıştı. Katı atık tesisimiz Sinop belediyesi, Erfelek belediyesi ve Gerze belediyesi ile birlikte yapılmıştı. Meşe dağında yaklaşık 6 yıldan bu yana hizmete devam ediyor. Yine arıtma suyumuz, Sinop ve Erfelek belediyesi olarak yapıldı. Buradan da 5 yıldan bu yana içme suyumuzu temin ediyoruz. Tüm bunların yanında 25 km’lik kanalizasyon şebekemiz bitti. Şimdi kaya altı dediğimiz bölgede şehir kanalizasyonu çaya dökülüyordu. Oradan aşağıda vatandaşımız bağ bahçe suluyor, gençlerimiz balık tutuyor, çocuklarımız suya giriyor. Hepsinden öte aklimanda kirli su gidiyordu. İller bankasının yüzde 50 SUKAP desteği ile 4 milyon TL’ye ihaleye gitti. Yaklaşık 1 ay önce başladı ve müteahhit firma 360 günde bize teslim edecek. Bu, şu anlama geliyor; artık çaylarımıza akan su Sinop’a kadar tertemiz bir doğada olacak. Benim en büyük isteğimdi. Bunu da Allah bize nasip etti ve başladık” diye konuştu. 
 

Editör: Vitrin Haber