Gerze Meslek Yüksekokulu Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa; Sinop Üniversitesi (SNÜ) Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Gerze Kaymakamı Tekin Dundar, Dikmen Kaymakamı Feyza Nur Kılıç, Erfelek Kaymakamı Burak Bozkurt Gürses, Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cem Cüneyt Ersanlı ve Prof. Dr. Hülya Turan, STK temsilcileri, Siyasi Parti liderleri, akademik ve idari personel, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan programın açış konuşmasını yapan Çalıştay Başkanı ve proje üyesi Doç. Dr. İbrahim Gökhan Ceylan, Sanatın öneminden ve Gerze sanat çalıştayının sağlayacağı kazanımlardan bahsetti.

Ardından konuşan Çalıştay Genel Koordinatörü ve proje yürütücüsü Doç. Dr. Hatice Bahattin Ceylan Gerze Sanat Müzesi projesinin gelişim süreci ve Kent Belleği konularına değindi.

Programda kısa bir konuşma yapan Gerze Kaymakamı Tekin Dundar ise Gerze’de sanat adına böyle bir programın düzenlenmiş olmasından mutluluk duyduğunu ifade ederek, çalıştayın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
Son olarak konuşan SNÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, “Bu çalıştay sanatçıları, sanat severleri, Sinop/Gerze halkını ve öğrencileri sanatla buluşturma noktasında önem arz etmektedir. Çalıştaya yurt içinden 13 üniversite ve birçok ildeki sanatçılardan, yurt dışından ise 7 ülkeden farklı sanat dallarından sanatçıların, bir kısmı bizzat buraya gelerek bir kısmı da eserlerini göndererek katılım sağlamışlardır” dedi.   

Çalıştayın verimli geçmesini, sanat müzesi ve sanat galerisinin hayırlara vesile olmasını dileyen Rektör Dalgın, “Çalıştay Başkanı olan Doç. Dr. İbrahim Gökhan Ceylan’a, Çalıştay Genel Koordinatörü olan Doç. Dr. Hatice Bahattin Ceylan’a ve Çalıştay Sergi Düzenlenme Kuruluna teşekkür ediyorum. Meslek Yüksekokul Müdürlüğünü bu etkinliğe ev sahipliği yapmaları sebebiyle tebrik ediyorum. Yakından uzaktan bu etkinliğe katkı sunan dostlara şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serkan İlden ve Gazi Üniversitesi Türk Dünyası Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Alev Çakmakoğlu Kuru sunum gerçekleştirdi.

Çalıştay sonunda protokol üyeleri tarafından Workshop Sanatçılarına ve Çalıştaya destek veren Gerzeli iş insanlarına belge ve plaket takdim edildi. 

“GERZE SANAT MÜZESİ VE GALERİSİ ULUSLARARASI KARMA SERGİ VE KİŞİSEL SERGİLERİ” AÇILDI
Çalıştay kapsamında Gerze Meslek Yüksekokulunun içerisinde hazırlanan “Gerze Sanat Müzesi ve Galerisi Uluslararası Karma Sergi ve Kişisel Sergileri” açılışı protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi.
Açılışın ardından davetli sanatçıların eserleri sanat severlerin beğenisine sunuldu.

Editör: Vitrin Haber