Kastamonu Üniversitesi İhtisaslaşma Koordinatörlüğü ve Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) birimi tarafından desteklenen, “Orman Ürünleri Sektörünün Yönetimsel ve Pazarlama Odaklı Sorunların Çözümüne Yönelik KOBİ Mentörü Yetiştirme Projesi” kapsamında “KOBİ Forward: İhtisas Odaklı Mentör Yetiştirme Programı” hayata geçirildi.

Sinop Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’nin  paydaş olarak yer aldığı projenin açılışı, Kastamonu Teknokent Ilgaz Salonu’nda düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Açılış törenine, Sinop Üniversitesi TTO Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Samet Erdem, Kastamonu Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kasım Yenigün, Prof. Dr. Ömer Küçük, ÇAKÜ Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Ömer Faruk Dilmaç ve Kastamonu TTO A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Alperen Kaymakçı ile çeşitli kamu kurumlarının temsilcileri katıldı.

Rektör Yardımcısı ve Kastamonu Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Kasım Yenigün, projenin üniversite-sanayi iş birliğine önemli katkılar sağlayacağını, TR 82 olarak adlandırılan Kastamonu, Sinop ve Çankırı İllerindeki firmalara fırsatlar sunacağını ifade etti. Proje kapsamında mentör eğitimlerini tamamlayan akademisyenlerin sektörün sorunlarına odaklanmasının ekosistemin gelişimi açısından değerli olduğunun altını çizdi.

Rektör Yardımcısı ve Ormancılık ve Tabiat Turizmi İhtisaslaşma Koordinatörü Prof. Dr. Ömer Küçük ise, “Orman ürünleri sektörünün yönetimsel ve pazarlama alanlarındaki sorunlara çözüm getirecek bu projenin sektöre önemli katkılarda bulunacağını düşünüyoruz” şeklinde konuştu. Küçük, projenin sektöre nitelikli mentörler kazandırarak, orman ürünleri sektöründe yönetimsel ve pazarlama alanlarındaki sorunlara çözüm odaklı bir yaklaşım sunmayı hedeflediğine vurgu yaptı.

Açılış konuşmalarının ardından, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi ve Proje Yürütücüsü Doç. Dr. Erol Tekin, projenin detayları hakkında bilgi verdi.

Geniş kapsamlı bu projenin farklı disiplinlerden bir ekip ile kurgulandığını söyleyen Tekin, projede; Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bahadır Çağrı Bayram, ÇAKÜ Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Ömer Faruk Dilmaç, Sinop Üniversitesi TTO Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Samet Erdem, Kastamonu TTO A.Ş. Öğretim Görevlisi Kazım Yasin Özbey ile Kastamonu Üniversitesi İhtisaslaşma Koordinatörlüğü Öğretim Görevlileri Berkan Güngör ve Mehmet Fırat Olgun’un araştırmacı olarak yer aldığını ifade etti.

Tekin, proje kapsamında Kastamonu Üniversitesi, Çankırı Karatekin Üniversitesi ve Sinop Üniversitesi’nden seçilen akademisyenlere yönelik üç aşamalı bir eğitim programının başlatıldığını açıkladı. Bu aşamaların çevrim içi (asenkron) eğitimler, sınıf (senkron) eğitimler ve saha uygulamasını içermekte olduğunu ifade etti. Asenkron eğitimlerin KOBİMEN akademi uzaktan eğitim platformunda gerçekleştirileceğini ifade eden Tekin, başarı gösteren katılımcıların sınıf eğitimlerine katılma hakkı elde edeceğini vurguladı. Sınıf eğitimlerinin Kastamonu Üniversitesi’nde yüz yüze veya çevrim içi olarak düzenleneceğini belirtti. Saha uygulamasının ise TR 82 bölgesindeki KOBİ’lerde gerçekleşeceğini ve her bir mentörün bir KOBİ ile eşleştirileceğini vurguladı. Programın başarıyla tamamlanacak akademisyenlere, “KOBİ Mentör Sertifikası” verileceğini de ekledi.

Editör: Vitrin Haber