Türkiye cumhuriyeti devleti geçmiş bir çok hükümetler tarafından ülkemizin doğusunda kalan illere gerekli hizmetleri verememişti. Aslında bunun ardında  geçmiş tarihin derinliklerinde yatan hesaplaşmalar ve gizli amaçlar vardı. Cennetmekan 2.Abdulhamit Han’ı tahtdan indirenler bu amaca hizmet etmişlerdir. Cumhuriyet tarihinde’de bu amaca hizmet eden hükümetler olmuştur.

Gelelim günümüze ak partinin kurulması ve iktidara gelmesiyle birlikte ülkemizde köklü değişimler meydana gelmeye başladı. Bunlar türkiyenin imarı ve milletin refahına yönelik çalışmalardı ve ak partiyi yöneten irade türkiyemizin batısında ne varsa doğusundada olacak diyordu. Bu çok alışılagelmiş bir durum değildi ve bölge üzerinde değişik hesapları olanları rahatsız etti.

Zaten 30 yılı aşkın süredir devam eden bir terör belası ülkenin canını yeterince sıkıyordu bu duruma son vermek isteyen akparti aslında tek taraflı olarak çözüm sürecini başlattı. Batıda ne varsa bir bir doğuda  inşa edilmeye başladı.

Havaalanları Hastaneler Toplu konutlar Okullar Devlet hizmetleri yollar vesaire olanca hızıyla devreye sokuldu. Devletin şefkat eli her yere uzatıldı. Bölgede yaşayan halk ile devletin kucaklaşmasından rahatsız olanlar pkk ve siyasi uzantısı hdp sanki Çözüm sürecinin başlamasına vesile olmuş gibi bir tavır içine girmeye başladı.

Durumdan vaziyet çıkartıp bölgeye yapılan hizmetleri sanki kendilerinin istediği için yapılıyormuş gibi bir tavır içerisine girdiler. Bu süre içerisinde çözüm sürecine sekte vurmak için sık sık provakatif eylemler içerisinde bulundular. Terörü bitirmeye kararlı olan hükümet, bölge halkının huzur ve refahı için provakosyanlara göz yumdu görmezden geldi.

Çünki terör’den beslenen hdp ye fırsat vermemesi gerekiyordu, lakin bölgedeki paralelciler ile iş tutmaya başlayan hdp halkı sürekli provake ederek bölgeyi huzursuz etmeye devam etti . Ellerindeki yetkileri hdp isteği doğrultusunda kullanan paralel emniyetçiler müdahale edilmesi gereken olayları dahi görmezden geldiler.

Bunların hükümetin eksi hanesine yazılacağını çok iyi biliyorlardı.  Kandilden idare olunan hdp, pkk terör örgütünü kontrol eden güçler  ne söylerse  Türkiye üzerinde gizli lakin gizlenemeyen amaçları doğrultusunda hareket ediyordu.  Terörün son bulması için süreç içerisinde her türlü provakasyonu ve şımarıkça tavırları sinesine çeken devletimiz, Milletimizin huzur ve selameti için tüm olumsuzluklara karşı büyük bir sabır örneği sergiledi. Lakin asala bozması terör örgütü pkk cinayetlere başlayınca  olan oldu.

Devletimizin uzattığı şefkat elini hançerleyenler bu defa devletin sert  ve cezalandırıcı yüzüyle tanıştı. Devletin her ne pahasına olursa olsun terörü bitirmesi gerekiyordu, ve geçmişte güvenlik güçlerinin ayrı ayrı hareket etmesinin terörü bitirmede zaafa yol açtığının bilincinde olan hükümet, tüm güvenlik güçlerinin koordineli bir şekilde çalışabilmesini sağladı. Bu kararlı tutum neticesinde yurt içi ve yurt dışındaki bir çok hedef nokta atışlarıyla vuruldu. Terör örgütüne büyük zaiyatlar verdirildi.

Dağlarda tutunamayan teröristlerin bir kısmı doğu illerindeki şehirlerde önceden belirlenmiş yerlerde konuşlandılar. Yabancı ülke ajanları tarafından eğitilmiş teröristler, sözde öz yönetim çağrısı yapan bazı hdp li belediye başkanları ve milletvekillerinin çağrısıyla, hendekler kazıp barikatlar oluşturdu. Lakin hesapta olmayan bir durum zuhur etti ve halktan destek göremediler.

Başlayan çatışmalar neticesinde bu güne kadar yediyüzün üzerinde pkk lı terörist etkisiz hale getirildi. Sivil halkın zarar görmemesi için çok dikkatli hareket eden, güvenlik güçlerimiz her türlü kahpece hazırlanmış tuzaklara rağmen çok başarılı operasyonlara imzalarını attılar. Bu süreç içerisinde bölgede başta Rus Sırp ve Alman olmak üzere ,bir çok milleten ajanların keskin nişancıların paralı askerlerin’de terör örgütünün yanında çatışmalara dahil olduğu görülmüştür.

Son kale Türkiyeyi yıkmak için asırlardır mücadele eden, şer güçlerin kurmak istedikleri dünya imparatorluğunun önündeki tek engel Türkiye dir. Bu sebepten ötürü her türlü oyunu oynamaktan geri durmuyorlar. Lakin karşılarında her zamankinden daha güçlü bir türkiyenin olduğununda farkındalar. Son kale’yi ne yaparlasa yapsınlar teslim alamayacaklar.

Her ne kadar içimizdeki hain iş birlikçiler şer güçler namına hareket etselerde, şunu bilmeliler düşman bu milleti daima zinde ve uyanık tutar. Bize düşen bu mücadelede devletimizin yanında olmak, güvenlik güçlerimizin başarısı için dua etmektir.Ülkemizin bekası milletimizin huzuru için çatışmalarda şehit düşen tüm güvenlik güçlerimizi rahmet ve şükranla yad ederken, Hükümetimizin bu kararlı tutumunun devamını ve mücadele için bölgede bulunan güvenlik güçlerimiz için Yüce Rabbimden onları korumasını, ve terörün kökünü kazımaları için güç kuvvet ve muzafferiyetler nasip etmesini diliyorum Amiinnn.