Milliyetçi Hareket Partisi'nden belediye başkanı aday adayı olan İbrahim Irmak, tarım bürokrasisindeki başarılarıyla tanınan bir isim. Irmak, Durağan için yüzden fazla yenilikçi proje sunarak, ilçenin sosyoekonomik durumuna canlılık getirmeyi hedefliyor.

İbrahim Irmak'ın politik yolculuğu, MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli'nin seçim startını vermesiyle yeni bir aşamaya girdi. Irmak, Durağan Belediye Başkanlığı için adaylık başvurusunu yaparken, Sinop il ve Durağan ilçe teşkilatları ile görüşmeler gerçekleştirdi. Başvurusunu, MHP'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz'a sundu.

Durağan, Türkiye'nin en çok göç veren ve en fakir ilçelerinden biri. 2022 yılında Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan sosyoekonomik gelişmişlik endeksinde Türkiye'de alt sıralarda yer alıyor. İbrahim Irmak'ın projeleri, tarım, sağlık, eğitim ve turizm alanlarında odaklanarak ilçeyi yükselişe geçirmeyi amaçlıyor.

Kamuoyu anketlerine göre, Irmak, Durağan belediye başkanı aday adayı olarak önde görünüyor. Durağan halkı, Irmak'ın vizyoner belediyecilik anlayışıyla ilçenin kaderini değiştireceğine inanıyorlar.

Irmak, Durağan'da çocukluktan itibaren ülkücü bir nefer olarak tanınmakta. Eğer Irmak, MHP'nin Durağan belediye başkan adayı olursa, yerel seçimlerde büyük bir başarı elde ederek MHP'ye önemli bir kazanım sağlayabileceği düşünülüyor. 

Durağan halkı, Irmak ile birlikte ilçenin yeniden canlanacağına ve harekete geçeceğine inanıyor. Bu gelişmeler, Durağan'ın geleceği için umut verici bir dönüm noktası olarak görülüyor.

İbrahim Irmak Kimdir?

İbrahim Irmak, 1978 yılında Sinop'un Durağan ilçesinde doğdu. Eğitim hayatına Durağan Merkez Anaokulu ve İstanbul Sefaköy Söğütlüçeşme Dr. İffet Onur İlkokulunda başlayıp, Sinop İmam-Hatip Lisesi Ortaokulunu ve İstanbul Halkalı Ziraat Meslek Lisesini bitirdi. Dört lisans ve bir yüksek lisans derecesi olan Irmak, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nden "Ziraat Mühendisi", Anadolu Üniversitesi Sosyoloji, Uluslararası İlişkiler, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümlerinden "Sosyolog", "Kamu Yöneticisi" ve Eskişehir Teknik Üniversitesi Çevre Yönetimi Yüksek Lisans programından "Çevre Yönetimi Uzmanı" ünvanlarıyla birincilik ve yüksek onur dereceleri gibi akademik başarılarla mezun oldu.

Türkeli'ne kazandırılacak doğalgaz için ilk kazma vuruluyor Türkeli'ne kazandırılacak doğalgaz için ilk kazma vuruluyor

Kariyerine teknik personel olarak başlayan Irmak, Kuzuluk Köyünde Müdür Yetkili Vekil Öğretmenlik, Kars, Erfelek, Durağan ve Dikmen İlçe Tarım Müdürlüklerinde teknik görevlerde bulundu. Durağan'da İlçe Tüketici Hakem Heyeti raportörlüğü ve başkanlığı da yaptı. Gümüşhane Kelkit İlçe Tarım Müdürü olarak görevde yükselme sınavıyla atandıktan sonra sırasıyla Kocaeli Darıca ve Gebze İlçe Tarım Müdürü oldu. 

Kars, Sinop, Gümüşhane ve Kocaeli gibi farklı şehirlerde önemli görevler üstlenerek tecrübesini genişletti. 2018 yılında Antalya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nde Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğü görevine getirildi. Gebze, Kocaeli ve Antalya gibi sanayi, tarım ve turizm açısından çok önemli bölgelerde idarecilik yaparken elde ettiği başarılarla pek çok takdirname ve ödül aldı. 

İbrahim Irmak kamu görevinin yanında sivil toplum kuruluşları ve medya sektörü ile kuvvetli bağlar kurdu, bu alanlarda da yenilikçi ve girişimci birçok adımın öncüsü oldu. 

İbrahim Irmak evli ve iki çocuk babasıdır.

Editör: Merve Yerli