İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen ve Sinop Hayaller Tiyatrosu Derneği tarafından hayata geçirilen “Her Köye Tiyatro” projesi sona erdi. 

Projenin amacının Sinop il ve ilçelerinde köylerde yaşayan ve çoğunluğu hiç tiyatro izlememiş çocuklara tiyatro ulaştırmak olduğunu belirten Dernek Başkanı ve Genel Sanat Yönetmeni Enes Cangül, projede emeği geçen herkese teşekkür etti. Cangül; “Valimiz Erol Karaömeroğlu başta olmak üzere, projemizin ortakları Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yahya Çınkıl, İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız, İl Kültür ve Turizm Müdürü Metin Süren, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Kalyon ve Sivil Toplumla İlişkiler İl Müdürü Nurdan Taşkan’a, minik öğrenci kardeşlerimizi tiyatro ile buluşturduğu için teşekkür ederim. Projemize gösterilen yoğun ilgiden oldukça memnunuz. Sinop merkez ve ilçe köylerinde öğrenim gören tüm ilk ve ortaokul öğrencilerimize ulaşabilmek adına çocuk tiyatrosu sahneledik. Tüm ilçelerimizde ve köylerimizde kısıtlı olan sosyal aktiviteler konusunda veliler ve çocuklarla daha sık buluşarak onlara tiyatro oyunlarını daha çok izlettirmek istiyoruz” dedi.

Projenin ilk etap gösterileri kapsamında ilkokul ve ortaokul çağındaki yaklaşık 5 bin öğrenciye Çocuk Tiyatrosu ulaştırıldığını belirten Genel Sanat Yönetmeni Enes Cangül, “Ülkemizde yaşanan deprem felaketi sonrası yastan dolayı 2. Etap gösteri hazırlıkları sırasında projemize ara verilmiş, bir süre sonra da ilimize gelen depremzede ailelere ve çocuklarına proje oyunumuzu sahneledik” dedi.

Proje kapsamında Hans Christian Andersen’in “İmparator’un Yeni Giysileri” eserinden uyarlanan “Kral Çıplak” adlı müzikli ve danslı tiyatro oyunu sahnelendi. 


 

Editör: Vitrin Haber