Durağan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün organize ettiği ve Şehit İdris Gezer Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde 5 seans olarak ve toplamda 850 çocuğa sahnelenen “Kral Çıplak” adlı müzikal oyuna çocuklar ve aileleri büyük ilgi gösterdi.

Projenin amacının Sinop il ve ilçelerinde köylerde yaşayan ve çoğunluğu hiç tiyatro izlememiş çocuklara tiyatro ulaştırmak olduğunu belirten Genel Sanat Yönetmeni Enes Cangül, “Valimiz Erol Karaömeroğlu başta olmak üzere, projemizin ortakları Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yahya Çınkıl, İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız, İl Kültür ve Turizm Müdürü Metin Süren, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Kalyon ve Sivil Toplumla İlişkiler İl Müdürü Nurdan Taşkan’a, minik öğrenci kardeşlerimizi tiyatro ile buluşturduğu için teşekkür ederim. Oyunumuza gösterilen yoğun ilgiden oldukça memnunuz. Durağan’da öğrenim gören tüm ilk ve ortaokul öğrencilerimize ulaşabilmek adına aynı gün 5 seans oyun sergiledik. Tüm ilçelerimizde ve köylerimizde kısıtlı olan sosyal aktiviteler konusunda veliler ve çocuklarla daha sık buluşarak onlara tiyatro oyunlarını daha çok izlettirmek istiyoruz.” dedi.

Hans Christian Andersen’in “İmparator’un Yeni Giysileri” eserinden uyarlanan “Kral Çıplak” adlı müzikli ve danslı tiyatro oyununda, Enes Cangül, Dila Öztürk, İbrahim Can Demirel, Sümeyye Kocalar ve Emirhan Gürsoy gösterdikleri performans ile minik öğrencilere ve ailelerine unutamayacakları bir gün yaşattı.
Sömestr tatilinin ardından “Kral Çıplak” Türkeli ilçesinde çocuklarla buluşmaya devam edecek.


 

Editör: Vitrin Haber