Küresel şer güçler ve içimizdeki işbirlikçileri tüm güçleriyle saldırıyor. Maksatları 1923 te lozanda taktıkları boyunduruğu devam ettirmek daha ağır şartlarda boynumuza tasma geçirmek alıştılar yüz yıla yakın zamandır istediklerini almaya istedikleri gibi çekiştirmeye. Lakin unuttukları bir şey var bu asil ve dualı millet özüne dönüyor meclis çatısı altındaki milletvekillerinin büyük çoğunluğu milli ve bu milletin evladı. 
Devletimizin başında ülkesi milleti mukaddesatı ve tüm değerleri için ölmeyi göze almış kefeniyle yola çıkmış inançla azimle çalışan bir cumhurbaşkanı var.
Yüz yıla yakın zamandır ensemizde boza pişirmeye alışmış bizi sömürgesi sanan şer güçlerin kısa bir süre zarfında bu durumu kabullenebileceğini sanmak ahmaklıktan öte bir şey değildir lakin öyle yada böyle kabullenmek zorunda kalacaklar milletin iradesi ve dik duruşuyla iktidara artarak verdiği bu destek iktidarın elini dahada güçlendirecek bizi sömürgesi gibi idare etmeye yönetmeye çalışanların tepesine bir balyoz gibi inecektir.
Bağımsızlık sözcüğünün ne anlama geldiğini bilmeyen, sözde aydınlar akademisyenler ve kendisini ilerici olarak yutturmaya çalışan, ahmaklarla dolu sözde aydın bir kitle, ve sözde özgürleşmek adına müstemleke olmaya razı,  global şer güçlerle iş tutan bir güruh var. 
Ülkemizde bu güruh, kendisini toplumun ve milletin üstünde gören, özel imtiyazlar isteyen, her fırsatta toplumun büyük bir kesimine hakaret etmeyi aşşağılamayı özgürlük sanan,kişiliğini kimliğini yitirmiş, yada geçmişte içimizde yaşamış kendini gizlemiş, isimleri bize benzeyen lakin asla bizleşmemiş, bir gürüh ülkemizi her fırsatta batıya ve değişik dünya ülkelerine, vatana ihanet derecesinde şikayet etmekte ve kendi imtiyazları için ülkemizin  tam bağımsızlık ve her alanda özgürleşmesini baltalamak için ellerinden geleni ardına koymayan ellerinde bulundurdukları basın yayın yoluyla her türlü dezenfermasyon ve algı operasyonları yapmaktadırlar.
Evet lozan marifetiyle boynumuza takılan bu boyunduruktan sonsuza dek kurtulmak için 2023 hedeflerine ülkemizi emin adımlarla ve daha güçlü daha kararlı bir şekilde ulaştırmalıyız ülkesini seven milletini seven bayrağını seven her fert tam bağımsızlık yolunda üzerine düşen fazifeyi bir hakkın yerine getirmelidir. Ne patlayan bombalar ne terör nede global şer güçler ve içimizdeki  işbirlikçilerinin operasyonları  bizi asla yılgınlığa umutsuzluğa düşürmemeli aksine ecdadımızında belirttiği gibi düşman bizi daima dinç ve uyanık tutar sözüne uygun bir şekilde bizlere emanet edilmiş şüheda yurdu topraklarımıza bir halel getirmeden bizden sonra gelecek nesillere güçlü bir şekilde teslim etmeliyiz.
 Ekonomik kültürel sanayi ziraat üretim ve her alanda tam bağımsızlığa ulaşmış Yeniden büyük ve güçlü Türkiye yolunda haydi hep birlikte el ele gönül gönüle kardeşçe aydınlık nurlu ufuklara yürüyelim; selam ve dua ile.