Hasta yatakları hastane ya da ev gibi istenilen yerde kullanılabilmekte ve hastalanın hareketlerinde kolaylık sağlamasının yanında hasta bakımında bakıcıların da işini kolaylaştırmaktadır. Kişilerin ihtiyacına ve rahatlığına göre ayarlanabilen, hastanın düşmesini ya da tutunarak destek almasını sağlayan korkulukları bulunan yaşlı ve hastaların kullanımı için özel olarak tasarladığımız yataklardır.

Hasta Yatağı Çeşitleri Nelerdir?

Hasta yataklarını sınıflandırmak gerekirse hastanın hareket kabiliyetine ve fiziksel ihtiyacına göre sınıflandırılabilir. Hareket kabiliyetlerine göre hasta yatakları, manuel hasta yatakları ve motorlu hasta yatakları olarak 2 bölümde inceleyebiliriz.  Manüel olanlar elle hareket kabiliyeti kazandırılan modelleridir. Manuel hasta yatağı modellerinde hasta karyolasına hareket kabiliyeti kazandırılmak için elle çevirmeli sistem kullanmaktayız. Ayrıca manuel hasta yatağı modellerinde kumanda bulunmadığından hasta, yatağı tek başına hareket ettirememektedir. Manüel hasta yataklarının dez avantajı da yalnızca hasta bakıcı tarafından hareket ettirilebilir olmasıdır.

2 Motorlu Hasta Yatakları

Motorlu hasta yataklarının en önemli özelliği motorları sayesinde hareket ettirilebilmesidir. 2 motorlu hasta yataklarının ana özelliği baş ve ayak kısımlarının kaldırılıp indirilebilmesidir. Hastayı oturur pozisyona getirerek, yemek yemesi, kitap okuması, dinlenme ve televizyon izleyebilmesi gibi sosyal aktivitelerini rahatça yapabilmesi sağlanabilmektedir. Genel anlamda baş ve ayak kısımları hareketli olarak tasarlanmaktayız. Kumanda yardımıyla hasta yatağı motorları kontrol edilerek hareketliliği sağlanmaktadır.

3 Ve 4 Motorlu Hasta Yatakları

3 motorlu hasta yataklarında ilk motor baş kısmının kaldırılıp indirilmesine, 2. motor ayak kısmının kaldırılıp indirilmesine ve 3. motor hasta yatağının bütün olarak alçaltılıp yükseltilmesine olanak sağlar. Hasta karyolasının alçalıp yükselmesi hastanın bakımını yapacak kişinin eğilmeden yapmasına olanak tanımaktadır. 3 motorlu hasta yatağını genellikle hareketsiz hastalara tavsiye etmekteyiz. Asansörlü olarak adlandırdığımız bu hasta karyolası hastanın pencere kenarından dışarıyı rahat bir şekilde izleyebilmesine de olanak sağlamaktadır. 4 motorlu hasta yatakları, 3 motorlu hasta yatağına ek olarak ayrıca trendelenburg ve anti trendelenburg özelliklerini de kapsamaktadır. Bu özellikler sayesinde hasta karyolasının yalnızca baş kısmından yükselmesi, hastanın koltukta oturur gibi pozisyon alabilmesine olanak sağlamaktadır. Hasta yatağı fiyatları firmamızda özellik ve fonksiyonlarına göre değişkenlik göstermektedir. Fakat oldukça ekonomik fiyatlara hasta yatağı kiralama ya da satın alma işlemlerinizi yapabilirsiniz.

ADVERTORİAL

Editör: Vitrin Haber