İstanbul Belediye başkanlığı seçimlerinin iptal edilmesi  demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçerken dünyanın gelecekte konuşacağı patenti bize ait bir fıkraya da sahip olduk!!!..

Dünya da hiç bir illüzyonistin başaramadığını YSK başardı. 16 milyon  seçmene sahip İstanbul’da aynı torbada oy kullanan ama farklı sonuçlar çıkartan İstanbul bilmiyor YSK biliyor!!!????. Büyükşehir, ilçe belediye başkanı, belediye meclisi oyları ile muhtarlık oyları arasında sadece büyükşehirde sandık başkanı yasadışı, aynı başkan diğer oylarda yasal.. Siz inandınız mı? Bir kişi katilse her yerde katildir.. Hırsızsa  mücevher çalanla para çalan arasında adalet ayırım yapmaz.  

Kaldı ki; bu ülke bir dilim baklava çaldı diye hapis yatan genci de gördü, trilyonları çalıp hapis yatmadan kurtulanı da...  

Polis suçluya nasıl gider? GBT (Genel Bilgi Tarama) dediğimizde sicilde olmayan ama geçmişteki suç kayıtlarını gösterir suça meyilli insanları tespit ederek ve onları izleyerek suçluya gitmeye çalışır. Yani 82 milyonun içinde suçlu aramaz. Kendi kayıtları ile suç bölgesinde oluşan görüntü bulgu ve delillerle önce suç işlemeye yatkın, bölgede görülen ve o suçu işleme oranı yüksek kişilerle yola çıkar. Oysa seçimlere giderken Türkiyenin her noktasında sandık başkanlarını seçim kurulları belirler. Seçim kurulunda 4 parti temsilcisi, devlet memuru seçim müdürlüğü ve bir hakim vardır.  Belirlenen isimlerde siyasi partilere verilmez(En azından bize vermediler). 

Seçimlerde İstanbul’da sandık başkanı  atananlar gitmese hapis cezası giderse suçlu olacak. Siz olsanız ne yapardınız? Ya da bundan sonraki seçimlerde görev alacak arkadaşlar neyle karşılaşacak? Bunu düşünmekte vatandaş olarak sizin işiniz!

Seçimin sonuçlarından memnun olmayanlar devreye girdi peşpeşe açıklamalar..  

YSK dedi ki; “bu torbalar aynı torbalar.. İçinde 4 adet pusula var.. Gözlemci benim seçtiğim.. Başkanı benden.. Seçin bakalım.. Bakın ha oy istediğimiz gibi çıkmazsa benim atadığım başkan yüzünden oylarınız geçersiz olabilir.. Geçersiz olmaması için bu torbada öyle bir sihir yapın ki; ben istersem iptal ettirebileyim...Genele şamil ama bir tek ben bileyim...” 

Kuzu ile kurt misali bir süreç yaşadık.. Niyet seçimin iptali!!... Gerekçe kendi atadığı isimlerin sandık başkanı olması... 31 Mart öncesi sandık kurulu başkanlarının atanmasında seçim kurullarındaki AKP’li temsilci ne yapıyormuş?  İmza atarken şerh düşmüş mü? 

Yok!!..

Peki, biz bunları Sormayalım mı?... 
Bir torba içerisinde 4 pusula sadece büyükşehir geçersiz.. 

Muhtara hile karışmamış, AKP 25 ilçe almış oraya hile karışmamış oraları gerçi İmamoğlu istememiş(!?) Neden hala bilinmiyor? 

Bence CHP Ekrem İmamoğlu hakkında bir soruşturma başlatmalıdır!!!!. Madem bu kadar aldın bari belediye meclis üyesi sayısında sayı çoğunluğu elde edecek kadar başarılı olsaydın. Cumhurbaşkanı ve AKP genel başkanı Erdoğan’ın deyimi ile topal ördek olmasaydın!!!39 ilçenin 25’ini AKP’ye cumhur ittifakına verecek ne vardı? Bizi sattın diye dava etmeli!!!!!!.

Ama iktidar ille de büyük olsun bizim olsun diyor ya! Hiç bir büyükşehir onlara hiç bu kadar dert olmamıştı. Hiç bir şehir bu kadar yaralamamıştı.. 25 yıl sonra elinden kayıp giden İstanbul! İstanbul giderse Türkiye gider dedikleri büyükşehir ellerinden uçuvermişti. Ne yapıp edip geri alınmalıydı? Devreye önceden hazırlanmış isimleri yerleri belli seçmenler girdi. Kimin oy kullandığı nasıl  kullandığı, kime oy verdiği araştırıldı? 46 bin seçmen tespit edildi. KHK ile ihraç edilenlerin oy kullanamayacağı belirtildi. İtiraz edildi.. YSK bunu reddetti. Gerçi Duırağan’da KHK’lılarda, Fetö mağdurları da cumhur ittifakı dedi ama  Bahçeli’den zılgıtı yiyen, FETÖCÜ olan CHP ve İYİ parti ile sandık başkanları oldu...  Sahi İstanbul’da KHK’lılar için müracaat eden AKP’ye destek veren MHP Durağan’da bu yolu neden denemedi? Oysa Durağandaki fark İstanbul gibi onbinler değil sadece 23’tü... KHK ile ihraç edilen 33 kişi oy kullanan vardı. Yani sonucu etkilemeye sayı yetiyordu. Durağan için neden bu kadar mücadele vermedi? 

İllüzyonistlerin başaramadığını başaran YSK  milyonluk oyda aynı sandıkta aynı zarfta sadece kaybedilen büyükşehirde hata gördü ve onu iptal etti. Dediği şu; Büyükşehir sandık başkanı yasadışı, ilçe belediye başkanı,  belediye meclisi ve muhtarlıkta yasal şartları taşıyor...  

Velhasıl dostlar tercih sizin! Buna inanmak; senin aklına, senin vicdanına kalmış...
Güne uygun bir fıkra geldi aklıma; 
Bir devrin tüm as ve klas futbolcuları cennette buluşmuş. Cennetin baş meleği de futbol meraklısıymış. Şeytanı çağırtmış: 
 -”Cennetle cehennem arasında bir maç düzenleyelim ne dersin?” 
 -”Boşuna oynamayalım, biz kazanırız”, demiş şeytan. 
-”Olur mu en iyi futbolcular bizde, ne kadar da kötü futbolcu varsa sizde...” Şeytan şeytanca gülümsemiş: 
-”Ama bütün hakemler de bizde...”
................................................................. 

Bu yaz çok sıcak geçecek..
HAKEM SİZDEN, SEYİRCİ BİZDEN
HER ŞEY GÜZEL OLACAK!