YAŞAM

Haftanın 5 gününü kütüphanede geçiriyor



Sinop'ta yaşayan 82 yaşındaki emekli öğretmen Şükrü Aydın, haftanın 5 günü kütüphaneye giderek, kitap, dergi ve gazete okuyor.

Edebiyat öğretmeni olan Aydın, emekli olduğu 1982 yılından bu yana haftanın 5 gününü kütüphanede geçiriyor.

Sabah uyandıktan sonra kahvaltı vaktine kadar kitap okuyan Aydın, günün devamını evinin bir kilometre uzağındaki Sinop Dr. Rıza Nur İl Halk Kütüphanesi'nde kitap, gazete ve dergileri okuyarak tamamlıyor.

Aydın, 30 yıl edebiyat öğretmenliği yaptıktan sonra emekli olduğunu, o günden bu yana hafta sonları hariç vaktini kütüphanede geçirdiğini söyledi.
Kütüphanede kitap okumaktan duyduğu hazzın asla tarif edilemeyeceğini dile getiren Aydın, "Okumak, insanın aklının ucundan geçmeyen yeni şeylerle buluşması demektir. Ben buna inanıyorum. Kütüphaneden ayrılırken her gün yeni bir şeyleri dağarcığıma eklemiş olarak evime gidiyorum. Bu hazzı da başka hiç bir yerde duymuyorum" dedi.

- "Her kitap, bir birey"
Her sabah namazını kıldıktan sonra evdeki kitaplarını okuduğunu dile getiren Aydın, şunları söyledi: "Ailemle kahvaltımızı yaptıktan sonra evdeki işlerimi tamamlayarak kütüphanenin yolunu tutarım. Kütüphaneyle evimin arası yaklaşık bir kilometre. Yürüyüşümü de yapmış oluyorum. Kütüphaneye geldiğimde önce gazeteleri okur, ardından kitapları ve dergileri karıştırırım. Bilhassa işim dergilerledir. Çünkü dergilerde makaleler var. Makaleleri okuyarak çok şeyler kazanıyorum. Okumayı çok seviyorum. Allah'tan dileğim, okumamı son nefesime kadar sürdürmek."

Sinop Dr. Rıza Nur Kütüphanesi'nde 65 bin kitap olduğunu, her kitabın ise bir kişiyi temsil ettiğini dile getiren Aydın, "Demek ki ben 65 bin kişiyle karşılaşıyorum" ifadesini kullandı.

Kütüphane Müdür Vekili Semra Yalçın ise Aydın'ın kütüphanenin en eski ve değerli okuyucularından birisi olduğunu ifade etti.

1998 yılından bu yana kütüphane görevlisi olduğunu anlatan Yalçın, "Bize her zaman bol bol kitap okuyun ve yazın diye tavsiyelerde bulunur. Kendisi Kütüphanemizin en değerli okuyucularından birisidir" dedi.

AA