Yüksek Öğrenime Giriş Sınavı’nda (YGS) Hümeyra Çolak 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu.

YGS’de 500 puan almak, herkesin harcı değildir.. İşte Hümeyra Çolak böyle bir işi başardı ve bütün ülke onu ve onun gibi tam puan alan kızları konuştu.. Kimdir bu Hümeyra Çolak?.. Ben size onu tanıtayım.. Hem de gururla… Hümeyra Çolak’ın babası Sinop ili Saraydüzü ilçesi Aşağı Akpınar Köyün’den. Yani benim köyüm… Köyümden böyle bir yeteneğin çıkması inanın anne ve babası kadar beni de çok mutlu etti… Aynı zamanda Hümeyra Çolak ile aynı sülaledeniz.. Köyde Hümeyra’nın baba ocağı ile bizim evler yan yana.

Soyadı kanununa kadar bizim de soyadımız Çolakoğlu imiş. Sonradan soyadı kanunu çıkınca bizim dedelerimiz Aslan soyadını almışlar… Yani bizler bir ağacın dallarıyız… Hümeyra’nın bu başarısında sadece kendisinin değil, anne ve babasının ve diğer kardeşlerinin de büyük payı olduğunu düşünüyorum.. Sağolsun babası Yaşar abi kızlarını,”Bunlar kız çocuğu” diye okutmamazlık yapmadı.. Zaten gençliğinde de aydın bir kişiliğe sahipti. Hiç unutmam benim çocukluğumda köyde bir tek onun saçları çok uzundu yani omuzlarına kadar… Onun saçlarına hep hayran hayran bakardım… Saç uzatmakla aydınlık mı olur derseniz fakat köyde böyle bir farklı insan olunca dikkatleri çekiyordu…

Kızı Hümeyra da, aldığı 500 puanla Türkiye’nin dikkatini çekti.. Yaşar abi yıllar sonra İstanbul’a geldi rızkını burada aradı.. Onun da çocukları benimkiler gibi hep İstanbul doğumlu… Hiç önemli değil… Bizler hiçbir zaman doğduğumuz yeri yani Sinop’u unutmadık ve unutmayacağız da.. Çocuklarımıza hep Sinop ve babaocağı sevgisini aşıladık.. İnanıyorum ki Yaşar abi de çocuklarına memleketlerini unutturmamıştır. Biz İstanbul’da da olsak Sinop ve memleket sevgimiz hiç bitmez…

Hümeyra, Sinoplu bir anne ve babanın evladı olarak, her ne kadar İstanbul deseler de o Sinop’un da ismini duyurdu. İnşaallah daha çok Hümeyra’lar çıkar da Sinop hep süper çocukların çıktığı kent olarak hatırlanır.

Teşekkürler Hümeyra, Çolak ailesenin ve Aşağı Akpınar Köyü’nün gururu olduğun için…
Teşekkürler Hümeyra, Saraydüzü ilçesinin gururu olduğun için…
Teşekkürler Hümeyra, Sinop’un gururu olduğun için…
Teşekkürler Hümeyra, Türkiye’nin gururu olduğun için…

Senin başarılarının devam ettiği, benim de ömrümün baki olduğu müddetçe seni bıkmadan usanmadan yazmaya devam edeceğim..
Rabbim, yolunu ve bahtını açık etsin… Bu gurur senin değil bütün insanlığın…