Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.

Ülkemizde dere ıslah çalışmalarının son derece önemli olduğunu kaydeden DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, " Tüm bölgelerimizde estetik ve emniyeti ön plana çıkaran ıslah projelerimizle, hem taşkın risklerini azaltıyor, hem de halkımızın can ve mal güvenliğini sağlıyoruz.

Bu kapsamda Sinop-Gerze İlçe Merkezi ve Gerze Şehir Mezarlığı’nın taşkın kontrolünü sağlamak için Gürleyik Deresi’nde yürütülen çalışmalar tamamlanmıştır. Sinop-Gerze İlçe Merkezinin Gürleyik (Gerze) Deresi 2. Kısım İnşaatı kapsamında; 820 metre uzunluğunda temeli beton harçlı kargir duvar, 400 metre dere içi beton taban kaplama, 2 adet menfez ve 800 metre ferforje korkuluk imalatları yapılmıştır” dedi.

Editör: Vitrin Haber