Sinop Esnaf ve Sanatkarlar Odasında basın mensupları ile bir araya gelen Haydar Gündoğdu başkan seçildikten sonra geçen sürede yapılan oda çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Geride kalan 1 yıllık süreci değerlendiren Haydar Gündoğdu; “Türkiye Ekonomi Bankası ile görüşerek esnafımıza düşük faizli kefilsiz kredi imkanı sağladık. Mart ayında Zeytindalı operasyonuna destek için Hatay’a giderek askerimizin Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yanında olduğumuzu söyledik.  Halk Bankası ile Kobi esnaf buluşması toplantısına giderek esnaflarımızın sorunlarını ilgililere aktardık. Fırıncı esnaflarımızın hijyen belgelerini almaları için kurs açarak belgelerini almalarını sağladık. Defterdarla birlikte güncel vergi mevzuatlarını inceledik ve mükelleflerimizi bilgilendirdik. Başkanlar kurulu toplantısına katılarak esnaflarımızın sorunlarını yetkililere aktardık. KUZKA toplantılarına katılarak hem biz bilgileniyoruz hem de esnaflarımızı bilgilendiriyoruz. Kantinci esnaflarımızın sorunları için Sosyal Güvenlik Kurumu, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne giderek kantinci esnaflarımızın sorunlarını aktardık. Toplum yararına çalışan derneklerimizin aşılarına aş olmaya çalıştık. Sinop’taki okullarımızdaki öğrencilerimiz arada bir yerlere gitmek istiyor. Onlara derman olmaya çalıştık. Görevli arkadaşlarımızla esnaflarımızı ziyaret ederek bize ilettikleri sorunlarının çözüme kavuşması noktasında çalışıyoruz. Üyelerimizin bağlı bulunduğu dernekler, spor kulüplerini ziyaret ederek sorunlarına çözüm getirmek için uğraşıyoruz. Üyelerimizin düğün, dernek, cenaze etkinliklerinde yanlarında bulunarak üyelerimize yalnız olmadıklarını hissettiriyoruz. Özel Medicana hastanesi ile yüzde 20 ve yüzde 50 oranında üyelerimize indirim sağladık, akademik kadrolar haricinde” dedi. 

ZİNCİR MARKETLERİN SAYILARI SINIRLANDIRILDI
Zincir Marketlerin sınırlarının sabit tutulması için Belediye Başkanı Baki Ergül ile görüşerek verilen dilekçe doğrultusunda belediye meclisinden alınan karar ile bundan sonra zincir marketlerin sayıları sınırlandırılacağını belirten Gündoğdu;  “Zincir Marketlerin açılış ve kapanış saatlerinin yeniden düzenlenmesini sağladık. Baki başkanımıza bu konuda çok teşekkür ederiz. Bize Sinop Esnaf ve Sanatkarlar Odasına, üyelerine katkılarından dolay” diye konuştu. 
Haydar Gündoğdu daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayarak kendilerine iletilen sorunlar hakkında en kısa zamanda çözüme kavuşması için çalışma yapacaklarını sözlerine ekledi.

Editör: Vitrin Haber