Mescid-i Aksa’da İsrail polisinin Filistinlilere yönelik sert saldırıları sonrasında hayatını kaybedenler için Sinop'ta gıyabi cenaze namazı kılındı.

Kent merkezindeki tarihi Alaaddin Camisinde cuma namazı sonrası avluda toplanan vatandaşlar, emekli din görevlisi Engin Balcı tarafından kıldırılan gıyabi cenaze namazı sonrasında Filistinliler ile zulüm altında yaşayan Doğu Türkistan'daki Uygur Türkleri ve Myanmar'daki Müslümanlar için dua etti. Cenaze namazına Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın ve Sinop İl Genel Meclisi Başkanı Yakup Üçüncüoılu, Saadet Partisi Sinop İl Başkanı Cavit Üçünçüoğlu e bir çok STK temsilcisi katıldı. 

Gıyabi cenaze namazı ardından cami önünde toplanan STK temsilcileri tarafında basın açıklaması yapıldı. Ellerinde Türk ve Filistin bayrakları ile İsrail'i kınayan dövizler taşıyan grup adına konuşan Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Sinop Şubesi Başkanı Hikmet Başoğlu, tüm Müslümanların birlikteliğinin, İsrail’in ve işgalin sonunu getireceğini söyledi. 

Hikmet Başoğlu; "Günlerdir süren terörist İsrail saldırılarında binlerce Filistinli kardeşimiz ilk Kıblegahımız olan Mescid-i Aksa’yı canlarıyla, kanlarıyla savunurlarken yaralandılar ve şehit oldular. Müslümanların ve tüm mazlumların birlikteliği inşallah Siyonist İsrail’in ve işgalin sonunu getirecektir. Biz bütün Müslümanları ve mazlumları terörist İsrail’e karşı birlik olmaya davet ediyoruz. Şunu herkes bilmeli ki Siyonizm tüm insanlığa yönetilmiş bir tehdittir. Müslümanlar Siyonizm’in ve Siyonist İsrail’in tuzaklarına düşmemelidir. Hangi renkten ve ırktan olursa olsun bütün Müslümanlar kardeştir. Hangi renk ve ırktan olursa olsun barış ortamında yaşayabilmek her insanın hakkıdır. Siyonist İsrail’e karşı birlik çağrımız, tepkilerimiz, açıklamalarımız harekete geçmesi gereken herkes harekete geçinceye kadar devam edecektir" dedi. 

Basın açıklamasına katılan grup sık sık tekbir getirerek İsrail aleyhine sloganlar attı.