Sinop'ta 31 Mart Yerel Seçimlerine Bağımsız Belediye Başkan Adayı olarak katılan Gazeteci Mete Çağdaş, seçimlerin iptali ve yeniden yapılması için Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvuru yaptı. 

Başvuru Dilekçesini Sinop Adliyesine teslim eden Mete Çağdaş, "Seçimlere 'bağımsız' olarak katılan adayların partilerle eşit şartlar altında yarışamamıştır. Bunun Anayasamızda belirtilen 'eşitlik hakkına' aykırı olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle seçimlerin iptali ve tekrarlanması için Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığına başvuruda bulundum" dedi. 

Gazeteci Mete Çağdaş YSK'ya verdiği dilekçede de şu ifadelere yer verdi: "31 Mart 2019 Pazar günü yapılan yerel seçimlerde Sinop Belediye Başkanlığı için BAĞIMSIZ aday olarak seçime katıldım. Oy pusulasında en son da ve sağ üst köşe de belirlenen yerimde; küçük punto ile yazılmış Mete Çağdaş yazısı, bana oyunu vermek isteyen seçmenlerim tarafından zor görülebilmiş ve birçoğu da yanlışlıkla Bağımsız Türkiye Partisine 'Bağımsız' sanarak oy verdiklerini daha sonra sözlü olarak tarafıma belirtmişlerdir. Ayrıca yaşlı seçmenlerim yerimi bulmakta zorluk çekmişlerdir. Oysa oy pusulasında benim adımın bulunduğu çember üzerinde büyük punto ile 'BAĞIMSIZ' olarak yazılması gerekirdi. Ya da biz 'BAĞIMSIZ' adayların parti logoları olmadığı için fotoğraflarımızın da bulunması gerekmiyor mu? Bu benim gibi seçime 'BAĞIMSIZ' olarak katılan adayların partilerle eşit şartlar altında yarışamadığımızın en büyük belgesi olmuyor mu? Bu yapılan uygulamanın Anayasamızda belirtilen 'EŞİTLİK HAKKI'na aykırı olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle yeniden düzenlenecek olan oy pusulası ile eşit şartlar altında yarışa katılabileceğimiz bir seçimin tekrarı için karar alınmasını saygılarımla bilgilerinize arz ederim. 

Editör: Vitrin Haber