Arnavut kökenli Sinop doğumlu Rıfat Horoz, Kobani'deki IŞİD saldırıları sonucu hayatını kaybetti. Rıfat Horoz Kobane'de YPG'ye katılmadan önce Gebze'de bir çay bahçesi işletiyordu

Sinop Türkeli Gaziler köyü nüfusuna kayıtlı olan 60 yaşındaki Rıfat Horoz geçtiğimiz yıl Kobani'de IŞİD'e karşı savaşmak için YPG saflarına katılmıştı. Bir maden işçisinin çocuğu olan Rıfat Horoz, erken yaşta mitinglerle tanışarak sol siyasi düşünce ile buluşmuştu. 60 yaşındaki Rıfat Horoz YPG saflarında savaşırken IŞİD'in bir köye düzenlemiş olduğu saldırı sonucu hayatını kaybetti.

YPG'ye katılmadan önce Gebze'de ikamet eden Rıfat Horoz bir çay bahçesi işletiyordu. Horoz çay bahçesini devrettikten sonra evini de bir Kobanili aileye bıraktı. Sokakta kalan aileye evini bırakarak savaşa katılan Horoz'un cenazesinin Kobani'de defnedileceği öğrenildi.

Geçtiğimiz Şubat ayında da yine Türkeli ilçesinden bir IŞID üyesi genç, Kobeni'de PYD ile girdiği çatışmada hayatını kaybetmiş ve ilçeye bağlı Oymakaya köyünde toprağa verilmişti. 

Editör: Vitrin Haber