Sinop İl Genel Meclisi ağustos ayı oturumu Meclis Başkanı Uğur Giresun başkanlığında yaptı.

İl Özel İdaresi toplantı salonunda gerçekleştirilen ağustos ayı ilk oturumunda 28 maddelik gündemin ilk 3 maddesi görüşüldü. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Orhan Alpay, şube müdürleri ve meclis üyelerinin hazır bulunduğu oturumda ilk olarak, açılış ve yoklama yapılmasının ardından zabıt özeti okunarak kabul edildi. Temmuz ayı aylık çalışmaları hakkında İl Özel İdaresi yetkilileri meclise bilgi verdi. Daha sonra il encümeninin çalışmaları hakkında meclis bilgilendirildi.

Yapılan yorumlar haksız

Bu arada gündem dışı söz alan İl Genel Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Güryay Güzel, meclis olarak il merkezi ve ilçelerde düzenledikleri 'Ramazan Eğlenceleri' ile ilgili bazı basın organlarında çıkan haberleri eleştirdi. Meclis'in tarihinde ilk kez böyle kapsamlı bir kültürel etkinliğin düzenlendiğini belirten Güzel, yapılan eleştirilerin haksız ve kasıtlı olduğunu vurguladı. Bazı internet haber sitelerinde konuya ilişkin yapılan haber ve yorumları sert bir dille eleştiren Güryay Güzel, "AK Parti grubu tarafından meclise verdiğimiz önerge sonrası, CHP ve MHP'li arkadaşlarımızın da tam desteğini alarak gerçekleştirdiğimiz Ramazan eğlenceleri, tüm vatandaşlarımızın büyük takdirini toplarken, Sinop'u ikiye böldüler gibi yakıştırmaları kabul etmemiz ve anlayışla karşılamamız mümkün değildir. Kaldı ki il genel meclislerinin kanunen bu gibi kültürel ve sosyal programları yapma hakkı vardır. Bir internet sitesinde kendisini tanıdığımız bir zaat tarafından yapılan 'hükümet konağı önünde her gün hacivat karagöz oynuyor duymayana duyurulur,  oynatanda il genel meclisi üyeleri' yorumunu da AK Parti gurubu adına kınıyorum. Ben şahsen Anadolumuzun en önemli kültürel miraslarından biri olan Karagöz-Hacivat gibi önemli bir orta oyununu yaşattığımız ve halkımızla buluşturduğumuz için gurur duyuyorum. Etkinliklerimiz herkes tarafından alkışlanırken, gittiğimiz her ilçede büyük takdir toplarken yapılan haber ve yorumlar meclisimizi derinden üzmüştür" dedi. 

Keşke daha çok farklı alanlarda yapabilsek 

Güryay Güzel ardından söz alan CHP Grup Başkan Vekili Abdullah Batur'da konuşmasında Güzel'i destekledi. Meclisin önemli ve tarihi bir çalışma gerçekleştirdiğini belirterek, yapılan kültürel etkinliğin önemine değindi. Yapılan haber ve yorumları "Haksızlık" olarak nitelendiren Batur; "Bu önemli organizasyonda Sinop'u ikiye bölmek gibi bir öngörüyü anlamak mümkün değil. Keşke başka kurumlarda, farklı mahallelerde bu gibi organizasyonları yapsa. Mesela Ada Mahallesi'nde, Gelincik Mahallesi'nde ya da diğer mahallerde binlerce kişi yaşıyor. O alanlarda da bu etkinliklerin eş zamanlı olarak yapılması ve vatandaşlara ulaştırılması güzel olmazmıydı? Bu bölünmüşlükmüdür? Biz CHP grubu olarak böyle bir söylemi kabul edemeyiz. Meclisimizi bu onurlu duruşundan dolayı kutluyorum" diye konuştu.   

Editör: Vitrin Haber