Sinop Ticaret ve Sanayi Odası (STSO), Antalya Ticaret Borsası (ATB) öncülüğünde TOBB'un desteğiyle bu yıl 10'uncusu düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı'na (YÖREX) katıldı.

ANFAŞ Fuar Merkezinde düzenlenen fuarda stant açan Sinop Ticaret ve Sanayi Odası, Sinop'un başta meşhur mantısı olmak üzere, Boyabat Kalesi pirinci, Erfelek kestanesi, kestane balı, Boyabat çemberi ve Ayancık keteni gibi bölgeye has ürünleri görücüye çıkarttı. Fuarın ilk gününde Sinop standını Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'da ziyeret etti. Sinop TSO Başkanı Salim Akbaş, Hisarcıklıoğlu'na Sinop'un yöresel ürünleri hakkında bilgi verdi. Stanttaki ürünleri tek tek inceleyen ve stantta kaynayan mantı tenceresine de kepçe sallayan Hisarcıklıoğlu'na mantı ve Erfelek kestanesi ikram edildi.

'Sizin oraların nesi meşhur' sloganıyla 23-27 Ekim tarihlerinde açık kalacak YÖREX'te, 7 bölgeden 81 il, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, 18 kalkınma ajansı, 150 civarında oda ve borsa ile toplam 647 civarında katılımcı firma, yöresel ürünlerini ziyaretçilerin beğenisine sunacak. 250 bin ziyaretçinin hedeflendiği YÖREX için, Sinop'tan da özel olarak hazırlanan 2 ton mantı götürülmüştü. 

Editör: Vitrin Haber