İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, vatandaşların 2017 yılına huzur ve güven ortamı içerisinde girmeleri için İl Emniyet Müdürlüğü olarak,  gerekli tedbirlerin planlanarak uygulamaya konulduğu bildirildi. 

MOTORİZE VE DEVRİYE EKİP SAYISI ARTIRILDI
Olası asayiş olaylarına karşı sıkı güvenlik önlemleri alan Sinop Emniyeti il genelinde motorize ve devriye ekip sayısını arıtırdı. Ayrıca şehir içi ve şehirlerarası yollarda görevlendirilen trafik ekipleri de araç denetimlerini aralıksız olarak devam ettirecek. Alınan tedbirlerin ayrıntıları ile ilgili İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “İlimiz genelinde genel güvenlik ve asayişin sağlanması, halkımızın can ve mal güvenliğinin korunması için motorize ekipler ve yaya devriyeler artırılmış, şehir içi ve şehirlerarası yollarda takviye trafik ekipleri görevlendirilmiş ve denetimlerimiz aralıksız olarak devam ettirilmektedir.

İlimizde yılbaşı akşamı halkın yoğun olarak bulunduğu yerlerde, umuma açık eğlence ve istirahat yerlerinde meydana gelebilecek olayların önlenmesi, huzur ve sükunu bozacak davranışların önüne geçilebilmesi, ATM cihazları, pazar yerleri ve kapalı olan işyerleri çevresinde meydana gelebilecek muhtemel hırsızlık, kapkaç, yankesicilik, sahte para ve dolandırıcılık gibi olaylara karşı gerekli tedbirler alınmıştır.
Vatandaşlarımızın muhtemel hırsızlık, kapkaç, yankesicilik, sahte para ve dolandırıcılık olaylarına karşı dikkatli olmaları, herhangi bir şüpheli durumla karşılaşmaları halinde vakit geçirmeksizin 155 Polis İmdat hattını aramaları meydana gelebilecek olayların önlenmesi, şüphelilerin tespiti ve yakalanabilmesi açısından büyük önem arz etmektedir. 

Ayrıca vatandaşlarımızın, kış mevsimine girdiğimiz şu günlerde gerek şehir içi gerekse şehirlerarası seyahatlerinde olumsuz hava koşullarına karşı (yağmur, tipi, kar yağışı, sis, buzlanma gibi) dikkatli olmaları gerekmekte, mevsim şartlarına göre gerekli teçhizat ve avadanlıkları (zincir, takoz, çekme halatı vb.) araçlarında bulundurmaları trafik güvenliği açısından büyük bir önem arz etmektedir.
Vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde seyahat edebilmelerini temin etmek amacıyla; İl Emniyet Müdürlüğü olarak çalışmalarımız aralıksız sürdürülmekte olup yapılan kontrol ve denetimlerde eksikliklerin tespiti halinde ilgili mevzuat uyarınca yasal işlem tatbik edilecektir.

Sinop İl Emniyet Müdürlüğü olarak vatandaşlarımızın yeni yılını kutlarız.”
 
Editör: Vitrin Haber