Sinop kent merkezi Gelincik Mahallesindeki Mobil Sitesinin bulunduğu ve kentin en güzel sahillerinden birine ev sahipliği yapan Korucuk 7 Sokak üzerinde evleri ve iş yerleri bulunan bazı vatandaşlar yaşadıkları durumdan oldukça rahatsız. Bölge sakinleri bir araya gelerek, gece saatlerinde sahilde alkol alan bazı vatandaşlar nedeniyle yaşadıkları rahatsızlığı yetkililere iletmeye hazırlanıyor. Konuyla ilgili imza kampanyası başlatan vatandaşlardan yardım talep ediyor. 

AÇIKTA TUVALETİNİ YAPAN BİLE VAR
Mahalle sakinlerinden Sami Altuntaş, durumdan özellikle ailelerin büyük rahatsızlık duyduğunu söyledi. Yetkililere iletmek üzere imza topladıklarını dile getiren Altuntaş: "Mobil sitesi Korucuk 7 Sokak üzerinde ve bu bölgede oturan insanlar olarak bu durumdan çokça rahatsız olmaktayız. Her akşam bu yol üzerinde insanlar arabalarının içinde veya dışında masalar kurup alkol alıyorlar. Yüksek sesle müzik dinliyor, bağırıp çağırıp küfürlü konuşmalar yapıyorlar. Bizlerin göreceği şekilde bu kadar ev, hane ve insanların içinde tuvaletlerini yapmalarına tanık oluyoruz. Bu yolda ailelerin yürüme, gezme şansı kalmadı. Burada sorun gerçekten çok büyük. Her akşam başka başka tartışmalar yaşıyoruz. 

YOL BOYU FUHUŞ VE HER TÜRLÜ REZALET
Yol boyu fuhuşta başta olmak üzere her türlü çirkinliğe şahitlik ediyoruz. Evlerimizin balkonuna ve bahçelerimize çıkamıyoruz. Camlarımızı bile açamıyoruz. Küfür kıyamet tahmin edemeyeceğinizden daha çok fazla. 155 Polis İmdat'ı arıyoruz, sağ olsunlar hemen geliyorlar ve uyarıyorlar. Bu seferde orada alkol amanlar şikayet edenlere bağırarak küfür ediyorlar. Evlerimizde resmen cehennem azabı yaşıyoruz ve ister istemez düşman sahibi oluyoruz. 
Bu kadar evlerle iç içe olan bir yol üstünde, meskun mahalde insanların masalar kurup içki içme, bağırıp çağırma, küfürlü konuşma, yüksek sesle müzik dinleme hakları, insanlara rahatsızlık verme ve turistler nezdinde kepaze etme haklarına sahip midirler?. Bu sahil yolu Gelincik Mahallesinin ve Mobil bölgesinin insanlarının gezme ve nefes alabilecek tek yeri. Ama ailemizi alıp gezebileceğimiz bir yer olmaktan artık çıktı. 

ACİLEN ÇÖZÜM BULUNSUN
Bu bölgede oturan insan yoğunluğu düşünülerek, söz konusu yolun gezi yolu, oturma alanları gibi bol ışıklandırmaların yapılması, bölgede bulunan otel, motel, restoran ve pansiyonlarında göz önüne alınması, yol güzergahı üzerinde içki yasağı uygulanmasını kanunlar çerçevesinde talep ediyoruz. Konuyu ilk olarak Valiliğe bildireceğiz" dedi.

 

Editör: Vitrin Haber