Sinop Belediye Başkanlığı tarafından Elazığ depremi sonrası tespit edilen ihtiyaçlar doğrultusunda başlatılan yardım kampanyasına Sinoplular büyük ilgi gösterdi. Depremzede vatandaşlara ulaştırılmak üzere çok sayıda giyecek, battaniye ve gıda maddesi toplandı. 

Başlatılan kampanyanın Pazartesi günü itibari ile sona erdiği belirten Belediye Başkanı Barış Ayhan, toplanan yardım malzemelerinin kamyonlarla deprem bölgesindeki vatandaşlara ulaştırılacağını söyledi. 

Ayhan; “24 Ocak günü Elazığ ve civarında yaşanan deprem sonrası tüm Türkiye’de olduğu gibi Sinoplu hemşerilerimiz de yardım severlik duygusuyla duyarlılıklarını gösterdiler. Belediyemizin Park ve Bahçeler Müdürlüğüne yoğun bir erzak sevki söz konusu oldu. Şu anda yeterli seviyede bakliyat, battaniye, kışlık giysi, çocuk bezi gibi malzemeyi tedarik etmiş bulunuyoruz. Belediye çalışanlarımız o malzemelerin istifiyle uğraşıyorlar. Bir gün sürecek bu çalışmanın sonrasında sabah saatlerinde Sinop Belediyesi’ne ait bir kamyonla deprem bölgesine bu sevkiyatı gerçekleştireceğiz. Dileğimiz, buna benzer felaketlerin bir daha yaşanmaması. Ama bu çok mümkün değil, tabi bu felaketlere karşı bir takım tedbirlerin alınmasıyla can kaybını minimize etmek mümkün. Diliyorum ki milletçe buna benzer olayları bir daha yaşamayız. Bu vesileyle tüm deprem bölgesindeki görevli vatandaşlarımıza kolaylıklar diliyorum. Tüm depremzedelere de acil sağlıklar diliyorum” dedi. 

Editör: Vitrin Haber