Sinop Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümünde eğitim gören Türkmenistan uyruklu Mıve Kurbandurdyyeva, sohbet esnasında Sinop mantısını yapmayı öğrendiğini belirterek, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın’ı evine davet etti. 

Mıve’yi kırmayan Rektör Prof. Dr. Nihat Dalgın, öğrenci evine konuk oldu. Öğrencilerin elleriyle hazırladığı mantıdan yiyen Nihat Dalgın, yemeğin ardından ikram edilen çayı içerek, öğrencilerle uzun süre sohbet etti.  

Yabancı uyruklu öğrenciler tarafından yapılan Sinop mantısına tam not veren Rektör Dalgın, “Gençlerimizin ellerine sağlık. Gerçekten Sinoplu hanımlar kadar lezzetli mantı yapmışlar” diye konuştu.

Yoğun iş temposundan fırsat buldukça öğrencilerle yakın ilişkiler kurmaya çalıştığını söyleyen Rektör Prof. Dr. Nihat Dalgın, gençlere misafirperverlikleri için teşekkür etti.

Ziyaretinde yabancı uyruklu öğrencilere önemli tavsiyelerde bulunan Rektör Dalgın, “Bizler aynı gönül coğrafyasında yaşıyoruz. Bu sebeple sizlerin eğitiminizi başarıyla tamamlayarak kendi ülkelerinize ve insanlığa faydalı olmanız bizlerin en büyük isteğidir. Sizler ailelerinizin ve ülkelerinizin bizlere birer emanetisiniz” diye konuştu. 

Sinop Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü 2. Sınıf öğrencisi Mıve Kurbandurdyyeva da “Rektörümüz davetimizi geri çevirmeyerek bizleri çok mutlu etti. Kendilerine şahsım ve arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum” dedi. 
Editör: Vitrin Haber