Bugün gazetemizin manşetinde yayımlanan 'İnsanlık Dramı' başlıklı haberimize Sinop Valiliği tarafından açıklama yapıldı. 

6 ay önce evleri yanan 69 yaşında ki Fidan Gül ve ailesinin barakaya dönüştürdükleri ambarda hayatlarını devam ettirdiklerine dair haberimiz üzerine harekete geçen Sinop valiliği konuyla ilgili açıklama yaptı. 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi; "İlimizdeki bazı basın yayın organları ile internet haber sitelerinde yer alan “ İNSANLIK DRAMI” başlıklı haber konusunda  kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi açısından aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur.

1-Ayancık İlçemize bağlı Kozcuğaz Köyünde  10.05.2013 tarihinde  Şükrü KOL’a ait  ahşap evde çıkan yangın sonrası evin kullanılmayacak halde yanması üzerine evi yanan vatandaşımız, barınma ihtiyacının karşılanması yönünde   Ayancık Kaymakamlığınca 10.05.2013 tarihinde   köy konağının tahsisi yapılarak köy konağına yerleştirilmiş ve ilk etapta acil ihtiyaçlarının karşılanması için Ayancık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından 2.000,00TL nakdi yardım yapılmıştır.

2-Tapusu hisseli olan yanan evin hisse sorununun çözümünün akabinde 31.05.2013 tarihinde Ayancık Kaymakamlığınca  yangınzede vatandaşımıza yeni bir ev yapımı için Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğünden 30.000,00TL kaynak talep edilmiştir.

3-Ayancık Kaymakamlığınca 18.06.2013 tarihinde köyde  yapılan incelemede; vatandaşın kendisine tahsis edilen köy konağında oturmadığı, oturmamakta ısrar ettiği ve köy içerisinde bir ambarın altına yerleştiğinin belirlenmesi üzerine Ayancık Kızılay Şubesinden çadır temin edilmiş ve Kızılay görevlisiyle birlikte 20.06.2013 tarihinde köye gidilerek çadır kurumu gerçekleştirilmiştir.Ancak;evi yanan vatandaş, teslim aldığı çadırı kullanmayacağını çadırın teslim tarihinden bir gün sonra  ( 21.06.2013 tarih) telefonla arayarak ilgililere beyan etmiştir.

4-Yanan evin yapımı için  15.11.2013 tarihinde Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğünden Ayancık Kaymakamlığına  25.000.00TL kaynak tahsisi yapılmış,kaynak tahsisi akabinde  22.11.2013 tarihinde Ayancık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf Başkanlığınca evi yanan vatandaşa evin yapımı için gerekli olan yapı izin belgesi alımı konusunda İl Özel İdaresine başvuru yapması gerektiği belirtilerek 150.00TL.de nakdi yardım yapılmıştır.

6-Yanan evde bulunan  eşyaların  bir bölümünün yangın sonrası   yangınzede vatandaşa   tahsis edilen  3 oda bir salondan oluşan köy konağında olduğu ve kızının da Köy konağında yaşadığı, yangınzede  vatandaşın ise  kendi isteğiyle elverişsiz bir ortamda yaşamaya çalıştığı  Ayancık Kaymakamlığınca belirtilmiştir.

Kamuoyunun bilgisine sunulur.
Editör: Vitrin Haber