Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, hayata geçirilecek yeni proje ile Valilik ve Adliye binalarının hastane yolu üzerinde alımı yapılan 100 dönümlük arazi üzerine kurulacağını söyledi. Ergül; “Bu yıl bu düşüncelerimizin proje yılı olacak ve inşallah 2017 yılında bu üniteleri bu alanda yapmaya başlayacağız” dedi.

Belediye Başkanı Baki Ergül, uzun süredir merak edilen adliye ve valilik binalarının şehir dışına taşınıp taşınmayacağı yönündeki sorulara açıklık getirdi. Başkan Ergül, 2017 yılı içerisinde başlanacak çalışmalarla Valilik ve Adliye binalarının hastane yolu üzerinde alımı yapılan 100 dönümlük arazi üzerine kurulacağını söyledi.

BU PROJE SİNOP’U RAHATLATACAK
Hayata geçirilmesi planlanan proje ile Sinop’un özellikle trafik yönünden büyük bir rahatlama yaşayacağını ifade eden Belediye Başkanı Baki Ergül, tüm Sinopluları bu projeye destek olmaya çağırdı. Ergül; “Değerli Cumhuriyet Başsavcımız ve Valimizin desteği ile Sinop’ta bir proje gerçekleştirdik. Tabi bu projeyi kim görür kim görmez bilemeyiz ama müthiş bir proje.  Siz değerli Sinoplular bu projelere sahip çıkın, hep birlikte sahip çıkalım. Bildiğiniz gibi Sinop eski bir şehir, burada sıkıştı kaldı. Yani adliyemiz, vilayetimiz, Pazar yerlerimiz hepsi burada. Tek giriş olan yerden girip tek çıkış olan yerden çıkılıyor. Tabi bu yoğunlukta kentte yaşayanlara bir rahatsızlık veriyor. Bunu hep birlikte Sayın Cumhuriyet Başsavcımız, Sayın Valimiz ile birlikte hastane istikametinde köy hizmetlerinin olduğu bölüme giden noktada 100 dönümlük bir yer bulduk. Bu yerde Vilayet binası, adliye binası ve müştemilatları olacak ve bir daha böyle bir binaya ihtiyaç hissedilmeyecek.  100 dönüm çok büyük bir alan. Biz bu projeleri 2016 yılı içerisinde belediye meclisimizde dile getirdik. Mecliste burasının Vilayet ve Adliye binası veya müştemilatı olarak imar planına işledik. 2016 yılı bunun proje yılı olacak. İnşallah 2017 yılında bu üniteleri bu alanda yapmaya başlayacağız ve inşallah bizlere nasip olur” dedi.

ADLİYE BİNASI KÜLTÜR MERKEZİ OLACAK
Proje dahilinde hükümet binası ve yan tarafında bulunan diş sağlığı merkezinin yıkılarak şehrin daha modern bir görünüme kavuşturulacağının altını çizen Belediye Başkanı Baki Ergül, tarihi adliye binasının ise herhangi bir hasara uğratılmadan kültür merkezi olarak değerlendirileceğini ifade etti. Ergül; “Proje ile Sinop şöyle bir kazanım elde edecek; mevcut hükümet binası, yanındaki diş ünitesini hep beraber güzel bir tören ile yıkacağız. Tabi adliye binamız çok güzel bir yapı. Bu binamız kültür merkezi olarak devam eder. Benim yaşımda olanlar bilir futbol sahamız olan alanın bir kent meydanı olarak Sinop’a kazandırılması ve altını da otopark yaparak hem Sinop’taki meydan sorununu ortadan kaldırıp bir rahatlık oluşacak hem de trafik olgusu da kendiliğinden çözüme kavuşmuş olacak. Malumunuz olduğu gibi Bostancılı, Korucuk, ordu köyü ve Osmaniye köyünü Sinop Belediyesi sınırları içerisine aldık. Şuanda dolayısı ile hükümet binası olarak düşünülen yer biraz dışarıda görünebilir. Fakat bu 4 tane köy Sinop’un içerisine katıldığında burası Sinop’un merkezi olacak. Bu konuda hali hazır olup da imar planı olmayan yerler için çalışmalarımız devam ediyor. Bunların haricinde 2 tane daha imar çalışmamız var. 1 tanesi tarihi bir kent olması dolayısı ile koruma amaçlı imar planı yapıyoruz, bir diğeri de bu yeni kattığımız 4 köyü de içeren çok geniş bir alanın imar planını yapıyoruz. Bunlar tamamlandığında eski şehir burada kalmış olacak. Eski Adliye binamız, vilayet binamız vs. yeni kentimiz Sinop’un dışında teşekki edecek.  Yollarımız geniş olacak, yeşillik alanlarımız bol olacak, daha rahat bir kent olacak, çok fazla kat yüksekliği olmayacak. Dolayısı ile daha güzel bir kentte yaşama imkanımız olacak” diye konuştu. 

 
Editör: Vitrin Haber