Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan karara göre, Sinop Valisi Hasan İpek merkeze alındı, Sandıklı Kaymakamı Köksal Şakalar Sinop Valiliği görevine atandı.

2 VALİ MERKEZE ALINDI
Yeni kararnamede 2 ilin valisi merkeze alınırken, 4 ile yeni vali atandı. Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan atama kararına göre, Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi ile Sinop Valisi Hasan İpek merkeze alındı. Merkez valisiyken 2016 Eylül ayında Sinop'a atanan İpek yaklaşık 1,5 yıl Sinop Valiliği görevini yürütmüş oldu.  

SANDIKLI KAYMAKAMI ŞAKALAR SİNOP VALİLİĞİNE ATANDI
Söz konusu atama kararıyla, İçişleri Bakanlığı İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Osman Bilgin, Kırklareli Valiliğine; Sandıklı Kaymakamı Köksal Şakalar, Sinop Valiliğine; Mülkiye Başmüfettişi Hasan Şıldak, Burdur Valiliğine; Mülkiye Başmüfettişi İbrahim Akın ise Kırşehir Valiliğine atandı.

Vali atamaları İçişleri Bakanlığının 14 Mayıs tarihli yazısı üzerine, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 6'ncı maddesi ile 2451 sayılı Bakanlıklar ve Bağlı Kuruluşlarda Atama Usulüne İlişkin Kanun'un 2'nci maddesine göre, 14 Mayıs'ta toplanan Bakanlar Kurulunca kararlaştırıldı.

YENİ SİNOP VALİSİ KÖKSAL ŞAKALAR KİMDİR?
1975 yılında Kahramanmaraş İli Elbistan İlçesinde doğan Köksal Şakalar, ilk. orta ve lise öğrenimini Kahramanmaraş'ta, yüksek öğrenimini Erzurum Atatürk Üniversitesi İktisat Bölümünde, yüksek lisansını ise Ankara Üniversitesi Sisayal Bilgiler Fakültesinde tamamladı. 

1998 yılında Kaymakam adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine başlayan Şakalar, daha sonra sırasıyla, Ankara-Evren, Diyarbakır-Hazro,  Erzincan-Refahiye, Hatay-Altınözü, Samsun-Tekkeköy ve Bilecik-Bozüyük ilçelerinde kaymakamlık görevlerinde bulundu. Şakalar 30/11/2016 tarih ve 2016/861 sayılı Müşterek Kararname ile Afyonkarahisar'a bağlı Sandıklı İlçe Kaymakamlığına getirildi. 

Son Valiler Kararnamesi ile Sinop Valiliği görevine atanan Köksal Şakalar evli ve 2 çocuk babası.
Editör: Vitrin Haber