Yaklaşık 1,5 yıldan bu yana Sinop Vali Yardımcılığı görevini yürüten Mehmet Yüzer İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevine atandı.

Sinop İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Orhan Alpay’ın başka bir göreve getirilmesi ardından Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar’ın vekaleten yürüttüğü Genel Sekreterlik görevine Sinop Vali Yardımcısı Mehmet Yüzer’in getirildiği öğrenildi. Sinop Valiliğindeki görevine atanmasından itibaren öncelikle kültür ve turizm alanı başta olmak üzere sosyal etkinliklerde gerçekleştirdiği çalışmalar ve halkla ilişkilerde kısa bir zamanda gösterdiği yüksek performansıyla dikkat çeken Sinop Vali Yardımcısı Mehmet Yüzer 15 Şubat 2015 Pazartesi günü Sinop  İl Özel İdaresinde Genel Sekreter olarak  görevine başlayacağı öğrenildi.
Özel İdare Genel Sekreteri olarak görevlendirilen Mehmet Yüzer yaklaşık iki hafta önce, Cumhurbaşkanı tarafından Külliye’de kabul edilen Sinoplu iki mülki idare amirinden biri olarak Ankara’ya gitmişti. 

İLK TEBRİK MAVİŞTEN GELDİ

Vali Yardımcısı Mehmet Yüzer’in İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevine atanmasının ardından AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş şahsi sosyal paylaşım hesabı üzerinden yayımladığı mesajıyla Yüzer’i tebrik etti. Yüzer’e yeni görevinde başarılar dileyen Milletvekili Nazım Maviş, genel sekreterlik görevinin vekaleten yürüten Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar’a da yaptığı çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Maviş; “1,5 yıldır başarılı bir şekilde Sinop Vali Yardımcımız olarak görevini sürdüren Mehmet Yüzer, İl Özel İdaresi Genel Sekreterimiz olarak görevlendirilmiştir. Çalışkanlığı, samimiyeti ve vizyoner kişiliği ile bu görevi lalıkıyla, en güzel şekilde yerine getireceğine yürekten inandığım Mehmet Yüzer’e yeni görevinde başarılar dilerim. Vali Yardımcımız olarak ortaya koyduğu başarı ve performansı İl Özel İdaresi Genel Sekreteri olarak fazlasıyla yapacağına olan inancım tamdır.
Bu vesileyle Gerze Kaymakamlığı görevinin yanı sıra, bugüne kadar genel sekreterlik görevini de vekaleten sürdüren değerli dostum, tecrübe ve birikimi ile örnek yöneticimiz Bülent Bayraktar’a da gösterdiği üstün gayret ve başarıdan dolayı teşekkür ederim. Sinop’umuza hayırlı olsun” dedi. 

VALİ YARDIMCISI MEHMET YÜZER  KİMDİR ?
21.12.1976 tarihinde Kırıkkale'de dünyaya geldi, ilk ve orta eğitimini burada tamamladı. Kırıkkale Anadolu Lisesi'nden mezun olduğu 1995 yılında Galatasaray Üniversitesi İ.İ.B.F. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü'nde okumaya hak kazandı. 2001 yılında bu bölümden mezun olup aynı üniversitede Kamu Maliyesi dalında yüksek lisansa başladı ve derslerin tamamını başarı ile aldı. Öğrencilik yıllarında turizm ve dış ticaret sektörlerinde kısa süreli veya yarı zamanlı işlerde çalıştı. Memuriyete 2000 yılında henüz üniversite öğrencisi olduğu için lise mezunu olarak Marmara Üniversitesi'nde güvenlik görevlisi kadrosunda başladı. 2002 yılında Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu'nun açtığı Müfettiş Yardımcılığı sınavını birincilikle kazandı. Yaklaşık iki yıl bu kurumda çalıştıktan sonra 2004 yılında Kaymakam Adaylığı sınavını ikincilikle kazandı. Yetiştirme döneminde gördüğü çeşitli kurs ve stajların yanı sıra bir süre Kızılırmak İlçesi Kaymakam Vekilliği görevini yürüttü. 2005 yılında İçişleri Bakanlığı tarafından gönderildiği İngiltere'de, Nottingham Üniversitesi'nde Kamu Yönetimi Yüksek Lisans Programını Türkiye'de İdari Reformlar ve Başarısızlık Sebepleri konulu tezi ile başarıyla tamamladı. Kaymakamlık Kursu'nu üstün başarı derecesi ile tamamlayan YÜZER, 2007-2009 yılları arasında Trabzon Köprübaşı İlçesi'nde , 2009-2011 yılları arasında ise Van Bahçesaray İlçesi'nde Kaymakamlık görevini icra etti. 2011-2013 yıllarında Van Vali Yardımcılığı görevinde deprem sonrasında sosyal yardımların dağıtımı, sıcak yemek üretimi ve dağıtımı görevlerini yürüttü. 2013-2014 arasında yaklaşık bir yıl süreyle Şanlıurfa Vali Yardımcılığı'nda AFAD'dan sorumlu olarak Suriyeli misafirler konusunda çalıştı. Sayın YÜZER , öğretmen Filiz Hanım ile evlidir, Şevket ve Nafiz isminde iki çocuk babasıdır çok iyi derecede İngilizce ve Fransızca bilmektedir

Editör: Vitrin Haber