İçişleri Bakanlığı tarafından 81 İl Valiliğine gönderilen genelge kapsamında, Sinop’ta il genelinde koronavirüs tedbirlerine yönelik denetimler gerçekleştirildi. İlki geçtiğimiz hafta içerisinde gerçekleştirilen denetimlerin ikincisinde vatandaşlar yine maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymaları konusunda uyarıldı.

"Sağlık İçin Hepimiz İçin" sloganıyla gerçekleştirilen denetimlerde kent genelinde pazarlar, iş yerleri, marketler, toplu taşıma araçları, alışveriş alanları, lokantalar ve kafeteryalar, parklar ve plajlarda gerekli kurallara uyulup uyulmadığı kontrol edildi. 
Tüm Türkiye’de eş zamanlı yapılan denetimlerde görevli ekipler tarafından  vatandaşlara sosyal mesafe kurallarına uymaları ve maske takmaları konusunda uyarılarda bulunulurken, denetimlere katılan Vali Erol Karaömeroğlu, Batur Caddesi ve Kaleyazısı Mahallesi esnaflarını ziyaret ederek hem tedbirlere uyumluluğu kontrol etti, hem de vatandaşlar ve esnaflara maske takmaları ve sosyal mesafe kurallarına uymaları konusunda hatırlatmalarda bulundu.

MASKESİ OLMAYAN SÜRÜCÜLERE MASKE DAĞITILDI
Denetimler esnasında yoldan geçen toplu taşıma araçlarını ve hususi araçları da durdurarak, sürücü ve yolculara maske takmaları ve sosyal mesafe kurallarına uymaları konusunda hatırlatmalarda bulunan Vali Erol Karaömeroğlu, maskesi olmayan sürücülere maske verdi. Maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyan vatandaş ve esnaflara teşekkür etti.

DENETİMLERİMİZ ARTARAK DEVAM EDECEK
Denetimler sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Erol Karaömeroğlu, denetimlerin artarak devam edeceğini söyledi. Karaömeroğlu; “Covid-19 Tedbirleri kapsamında her gün yapılan denetimlerin yanı sıra 3 günde bir bu şekilde yoğun denetimlerimiz oluyor. Kamu sağlığı için, sağlımıza dikkat çekmek için ve insanlarımızı bilinçlendirmek ve bu konuda duyarlı hale getirmek için bu yapılan denetimler devam edecek. Bu konuda Sinop’umuz iyi durumda. Mutlu şehir Sinop’umuzu sağlıklı şehir yapmak istiyoruz. "Sağlık İçin Hepimiz İçin" mottosu ile yoğun denetimlerimiz artarak devam edecek. Tüm Sinoplu hemşehrilerime maske, mesafe ve hijyen kurallarına uydukları için teşekkür ediyorum’’ dedi.

Denetimlere; Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, Belediye Başkanı Barış Ayhan, İl Emniyet Müdürü Cahit Şahin, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Hakan Başakçı ve İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Reyhanlıoğlu katıldı.

Editör: Vitrin Haber