Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti yönetimi, son valiler kararnamesi ile Sinop'a atanması ardından geçtiğimiz hafta görevine başlayan yeni Sinop Valisi Hasan İpek'e 'hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu.

SİNOP BASININI TAKDİR EDİYORUM
Cemiyet Başkanı Cengiz Demirel, Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Serhat Özşahin, muhabirimiz Ali Fuat Özşahin ile cemiyet yönetim kurulu üyelerinin hazır bulunduğu ziyaret sırasında konuşan Sinop Valisi Hasan İpek, Durağan olaylarındaki hassasiyetlerinden dolayı Sinop basınına teşekkür etti. Vali Hasan İpek; "Sinop basını provokatörlere pirim vermemiştir. Ancak bu kadar olur. O süreçte terörizme hizmet eden çevrelerden bir çok mesajlar gelirken, Sinop basını çok güzel cevabını verdi ve bunun etnik olay olmadığını dile getirdi. Bu konuda takdirlerimi sunuyorum. Sinop basınının sağduyulu davranışlarını Durağan olaylarında çok net gördüm. Bu şekilde devam etmesini diliyorum. Bizde doğru haber konusunda destek olacağımız konusunda emin olabilirsiniz. Sizler ülke demokrasi ve Cumhuriyet duyarlılığınız konusunda da takdir ediyorum" dedi.

BÜROKRATLAR BASINI KESE KAĞIDI GİBİ GÖRMEMELİ
Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyet Başkanı Cengiz Demirel'de konuşmasında, yeni göreve başlayan Vali İpek'e görevinde başarılar diledi. Pazartesi günü itibariyle cemiyet olarak, günlük ve haftalık gazetelerde yetkililerle ilgili yayınlanan açık mektubu hatırlatan 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel'de, Durağan olaylarına vurgu yaptı. Bazı bürokratların Sinop basına karşı umursamaz ve görmezden gelen tavırlarını eleştiren Cengiz Demirel, "Maalesef Durağan olayları, bir kaç yıldır yaşanan bir gerginliğin sonucudur. Biliniyorken bu patlama yaşandı. Bu da yerel basında, özellikle Durağan basınında bir kaç yıldır, bununla ilgili önlem alınması çağrısı yapılıyordu. Bu da gösteriyor ki maalesef bazı bürokratlarımız yerel basını biraz kese kağıdı gibi görüyor. Halbuki zamanında bunun üzerine gidilse, bunlar yaşanmamış olacaktı" diye konuştu. 

VALİ İPEK SORUNLARI NOT ETTİ
Cengiz Demirel ayrıca, Sinop'ta ki yerel basının sorunlarından olan, bazı ihalelerin pazarlık usulü yapılarak kamunun ve yerel basının zarara uğratılması ile medya mensuplarının özellikle asayiş olaylarında haber almalarındaki aksaklıkların giderilmesi konusunda Vali Hasan İpek'ten destek istedi. 
Basının sorunları konusunda notlar alan Vali Hasan İpek, basının önemli bir köprü vazifesi gördüğünü belirterek, yasalar ölçüsünde ellerinden gelen kolaylığı tanıyacaklarını söyledi. İpek ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti. Gazetecilerin kendilerini tanıtması ve sohbet ortamında devam eden ziyaret, toplu fotoğraf çektirilmesi ardından sona erdi. 

 
Editör: Vitrin Haber